Gemeente De Panne

Nieuws

 • Jan Devos

  Benefietconcert 'Mi mancherai'

  15 oktober
  Pannenaar Jan Devos geeft met ‘Mi Mancherai’ een benefietconcert ten voordele van het onderzoek naar stamceltransplantatie in het UZ Gent.
 • digidokter

  Digidokters werken opnieuw tweewekelijks

  15 oktober
  De digidokters zijn voortaan opnieuw op de eerste en derde zaterdag van de maand aanwezig in de bibliotheek.
 • open toe

  Feestdagen: open of toe?

  15 oktober
  In dit beknopte overzicht zie je makkelijk wanneer je bij welke dienst terecht kan tijdens de komende feestdagen
 • halloween

  Om kriebels van te krijgen

  15 oktober
  Brrr … Sidder en beef jij graag? Dan is Halloween in De Panne een aanrader voor jou.
 • juridisch loket

  Gratis juridisch advies

  14 oktober
  Inwoners en tweedeverblijvers kunnen gratis naar het juridisch loket komen. Een jurist geeft gratis informatie en advies, of verwijst je indien nodig door naar een advocaat, notaris, vakbond, sociale dienst …
 • strand&polder

  Gemeentelijk onderwijs Strand&Polder versterkt met gemeente Staden

  13 oktober
  In 2023 zal het 20 jaar zijn dat scholen zich verenigen in scholengemeenschappen. 7 kust- en poldergemeenten (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Middelkerke, Alveringem, Diksmuide en Gistel) brachten hun gemeentelijk onderwijs samen in Strand&Polder. Nu treedt ook Staden toe.
 • Aandacht aan zwerfvuil en sluikstort in de Week van de Handhaving

  De Week van de Handhaving in cijfers

  12 oktober
  Van 4 tot 10 oktober vond de Week van de Handhaving plaats. We gaven extra aandacht aan sluikstort en zwerfvuil. Dat deden we door overtreders aan te spreken en alternatieven voor te stellen of waar nodig te beboeten maar ook door te sensibiliseren en ook positieve acties te waarderen.
 • Furnevent

  Furnevent langer open

  11 oktober
  Het vaccinatiecentrum Furnevent blijft nog tot eind december open om er een derde coronavaccin te kunnen toedienen aan 65-plussers uit de regio.
 • toegankelijk

  Klein, maar groot verschil

  11 oktober
  Het lokaal bestuur vindt toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen heel belangrijk. Kleine aanpassingen kunnen voor deze doelgroep een groot verschil betekenen.
 • nieuwsbrief

  Snel geïnformeerd

  01 oktober
  Snelheid en duidelijkheid zijn voor het lokaal bestuur belangrijk als het gaat om informeren. Vandaar dat vanaf oktober de gemeentelijke digitale nieuwsbrief niet meer maandelijks, maar 2-wekelijks verschijnt. Bovendien zit er tot eind dit jaar een papieren versie in de brievenbus van de Pannenaars.
 • inbraak

  Veilig thuis

  01 oktober
  De nationale actiedag tegen inbraak, 1dagniet, vindt vanaf dit jaar plaats onder de noemer BeSafe@Home en met een ruimere focus.
 • Blijf genieten van je vrijheid

  Nieuwe coronamaatregelen vanaf 1 oktober

  30 september
  In het Overlegcomité van 17 september werden enkele beslissingen genomen rond de coronamaatregelen. Zo werd gekozen voor een gedifferentieerde aanpak in de versoepelingen.
 • MTB

  MTB’ers gezocht

  28 september
  Op 7 november opent Sport Vlaanderen i.s.m. de dienst Sport het MTB-netwerk kust en de Kustmarathonroute, en is hiervoor op zoek naar enthousiaste mountainbikers.
 • 3D beeld

  Start werken N35 Veurne - De Panne

  27 september
  Op maandag 4 oktober start een aannemer in opdracht van de gemeenten De Panne, Veurne en Koksijde, het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en intercommunale Aquaduin met de eerste fase van de werken op de Veurnestraat/Pannestraat (N35).
 • eedaflegging

  Eedaflegging Stephane Bonte en Patrick Annys

  21 september
  Stephane Bonte en Patrick Annys hebben in de gemeenteraadszitting van maandag 20 september 2021 de eed afgelegd als raadslid.
 • Herverdeling van de bevoegdheden binnen college van burgemeester en schepenen

  21 september
  In het kader van de recente politieke gebeurtenissen in De Panne, en gezien de noodzaak om een goede samenwerking binnen het dagelijks bestuur van de gemeente te waarborgen, zijn de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen herverdeeld.