Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Unieke escape room sensibiliseert over darmziekten

Van 20 september tot 7 oktober kun je op het Koningsplein gratis een escape room bezoeken, die je spelenderwijs informeert over de preventie tegen darmziekten.

Door een innovatieve samenwerking tussen het VTI Veurne en AZ West, ontwikkelden 4  leerlingen als eindwerk een escape room om te sensibiliseren over darmziekten. Patiënten gaan  immers, door gebrek aan kennis hierover, vaak te laat naar de dokter, terwijl vroegtijdige  detectie veel ellende kan vermijden. Gezien preventieve gezondheidszorg een belangrijks
aandachtpunt is voor het lokaal bestuur ging het met plezier in op het voorstel van AZ West om
deze unieke escape room tijdelijk op te stellen.

Interactief spel
De escape room is een interactief spel waarbij 1 of 2 mensen meerdere raadsels moeten  oplossen om te kunnen ontsnappen. Op het eind is er ook een virtual Reality game waarbij  darmziekten moeten bestreden worden in een opblaasbare darm. Deelnemers worden op die  manier spelenderwijs geïnformeerd over het belang van de preventie van darmziekten.

Doordacht ontwerp
De ontwerpers zijn alvast erg trots op het eindresultaat. Het verenigen van hoogkwalitatief,  technisch onderwijs en medische zorg bracht een creatieve drive teweeg tijdens de  ontwerpfase. Het grafisch ontwerp van de opblaasdarm, de technieken zoals de licht- en geluidseffecten en de meubels werden allen door de leerlingen zelf gecreëerd. De dialogen van  de verhaallijn werden dan weer gefilmd met de medewerking van de leerkrachten en Dr. Vandewynckel.

Alle informatie over het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker is te vinden op https://dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be/nl 

Meer info?
dienst Sociale Zaken & Senioren, 058-42 97 65, senioren@depanne.be

10 september