Gemeente De Panne

Beaufort 21

Dit jaar vindt langs de hele kustlijn de zevende editie van de Triënnale voor hedendaagse kunst aan zee opnieuw plaats, met 21 kunstenaars en 21 kunstwerken, waarvan we er in De Panne twee mogen verwelkomen. Het terugkerend onderwerp in alle kunstwerken van deze editie is hoe de mens onderhevig is aan de wil van de natuur en de vraag 'hoe heeft deze Kust de mens veranderd?'. Het permanente ...

Wanneer

  • vr 28 mei 2021
    -
    zo 07 november 2021

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie

naam
Dienst Cultuur De Panne

Waar

naam
Strand
adres
Strand, ter hoogte van Leopold I-Monument8660 De Panne

Contact

t/
058/429753
e-mail
cultuur@depanne.be
website
http://www.depanne.be/cultuur

Info

Dit jaar vindt langs de hele kustlijn de zevende editie van de Triënnale voor hedendaagse kunst aan zee opnieuw plaats, met 21 kunstenaars en 21 kunstwerken, waarvan we er in De Panne twee mogen verwelkomen. Het terugkerend onderwerp in alle kunstwerken van deze editie is hoe de mens onderhevig is aan de wil van de natuur en de vraag 'hoe heeft deze Kust de mens veranderd?'.
Het permanente kunstwerk dat een plaats in De Panne krijgt, wordt door de Franse kunstenares Laure Prouvost gemaakt. Laure, die woont en werkt in Brussel, vertegenwoordigde Frankrijk op de Biënnale in Venetië in 2019. Het kunstwerk, humoristisch én met een knipoog naar de jeugd, werd geïntegreerd op het strand en het sluit aan bij thema's waarmee de kunstenares eerder al werkte, zoals de onderwaterwereld en wezens die in de zee leven.

Bron: UiTinVlaanderen.be