Gemeente De Panne

Openlucht expo 'Blue Mind'

De zee heeft wel degelijk een invloed op onze gemoedstoestand, dit fenomeen wordt ook wel 'Blue Mind' genoemd en gaat na hoe de zee onze gedachten en gevoelens beïnvloedt. Blue Mind is een reeks waarin Dirk Du Chau niet-geënsceneerde momenten 'steelt'. Momenten die hij zich heeft toegeëigend sedert 2016. Die gaan van De Panne tot in Het Zwin. Voor het Provinciaal Bezoekerscentrum 'De ...

Wanneer

  • vr 25 juni 2021
    -
    za 25 september 2021

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie

naam
Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne
website
www.duinpanne.be

Waar

naam
Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne
adres
Olmendreef 28660 De Panne

Contact

website
http://www.duinpanne.be

Info

De zee heeft wel degelijk een invloed op onze gemoedstoestand, dit fenomeen wordt ook wel 'Blue Mind' genoemd en gaat na hoe de zee onze gedachten en gevoelens beïnvloedt.
Blue Mind is een reeks waarin Dirk Du Chau niet-geënsceneerde momenten 'steelt'. Momenten die hij zich heeft toegeëigend sedert 2016. Die gaan van De Panne tot in Het Zwin.
Voor het Provinciaal Bezoekerscentrum 'De Duinpanne' maakte Dirk Du Chau een speciale reeks over 'Wat de zee met ons en met hem doet in, en rond De Panne'. Een deel van de reportage is hier te zien.
De beelden zijn stuk voor stuk aparte universums, een verzameling van kleine en grote verhalen. Ingetogen en tegelijkertijd sterk vormgegeven. Zonder gêne op zoek naar schoonheid en ontroering.
Zie hoe de mens 'profiteert' van de zee, hoe de zee een positieve rol kan spelen in het leven van de mens die haar opzoekt. We houden ervan om dichtbij de zee te zijn. De blauwe lucht, het ruisen van de golven, de zilte geur, de zee… een eeuwenlange inspiratiebron voor vele kunstvormen.

Bron: UiTinVlaanderen.be