Gemeente De Panne

Wijk-werken

!Corona-update over wijk-werkers!

Wijk-werkers inschakelen in het kader van de coronamaatregelen?

Klik hier om de PDF volledig te bekijken.

Sinds 1 januari 2018 vervangt Wijk-werken Westhoek het vroegere PWA (plaatselijk werkgelegenheidsagentschap), een beslissing van de Vlaamse Regering.

Concreet betekent het dat 17 Westhoekgemeenten de keuze maakten om de handen in elkaar te slaan en zo samen met VDAB ‘wijk-werken’ op niveau van de Westhoek te organiseren.

De doelstelling van Wijk-werken is tweeledig:

  • met Wijk-werken worden werkzoekenden bij VDAB of personen die leefloongerechtigd zijn uit het isolement van werkloosheid gehaald.Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: het is immers een eerste stap in de zoektocht naar een duurzame job.
  • Zo kan een wijk-werker enkele uren per week klusjes uitvoeren bij particulieren, in een school, gemeente, OCMW, vzw, niet-commerciële vereniging of land- en tuinbouwbedrijf om zo extra werkervaring op te doen. Hiervoor wordt de wijk-werker vergoed via wijk-werkcheques. Of het nu gaat over het gras afrijden, de kinderopvang of busbegeleiding in een school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp bij events, kan beroep doen op een ‘wijk-werker’. Als gebruiker vergoedt je de wijk-werker met een cheque. De kostprijs voor de Westhoek is vastgelegd op € 7,45 per cheque per begonnen uur.
  • de opdrachten die wijk-werkers uitoefenen zijn vaak een antwoord op een aantal maatschappelijke behoeften waarvoor het aanbod in het gewone arbeidscircuit onbestaande of onvoldoende is.

Alle informatie voor wijk-werkers en gebruikers vind je HIER terug maar je kan ook altijd contact nemen met de organisatie Wijk-werken Westhoek. Zij helpen je graag verder bij het beantwoorden van vragen, het registreren als gebruiker, het aanvragen van een klusje …

Alle info voor wijk-werkers vind je op https://www.vdab.be/wijk-werken/wijk-werker.

Interesse om je te registreren als gebruiker? Neem dan zeker een kijkje op https://www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker.

Contact

Wijk-werken

adres

Wijk-werken Westhoek

Contactpunt Werkwinkel Veurne

Pannestraat 13
8630 Veurne

tel.
058-31 12 03 & 0470-70 11 52
e-mail
nadine.lensen@vdab.be
vcard
Digitaal visitekaartje
Ornella De Marinis

Openingstijden

Elke dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00u tot 12.00u