Gemeente De Panne

Gratis optredens tijdens Festival aan Zee op 27 en 28 april 2019

Het gezellige, gratis familiefestival pakt elk jaar uit met een gevarieerde line-up met voor elk wat wils.

Festival aan Zee maakt namen bekend: hitmachine Laura Tesoro, 'MNM Rising Star' OT en de dance legendes van 2 Fabiola. Op de affiche van het gratis strandfestival staan ook al Mooneye (winnaar van De Nieuwe Lichting), Kapitein Winokio, DJ Shizzle Le Sauvage en Mirranda.

Sinds haar deelname aan het Eurovisiesongfestival is Laura Tesoro niet van de hitradio’s weg te slaan. Haar songs ‘What’s The Pressure’, ‘Higher’ en ‘Mutual’ zijn echte oorwurmen. In 2019 zal deze jonge zangeres volop in de spotlight staan dankzij haar deelname aan het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’, waar ze zal schitteren naast andere kleppers zoals o.a. Milow en Jan Leyers. Met haar eigen hits, een reeks popklassiekers en haar enthousiaste uitstraling staat het vast dat ze de Mainstage zal laten dansen.

Nog een jonge zangeres op het podium van Festival aan Zee 2019: OT. Tv-programma's zoals The Voice en Idool zetten Olivia Trappeniers aan het dagdromen. Later won OT de radiowedstrijd MNM Rising Star, waarna niemand minder dan Regi haar uitnodigde voor de track "You Have A Heart". Het nummer werd bekroond met een gouden plaat. OT raast maar door: ze werd genomineerd bij de MIA's 2019 in de categorie 'Doorbraak'. Tijdens de indrukwekkende live show was ze één van Regi's gasten. Ook de meest recente single van OT, "Where is my love", wordt grijs gedraaid op de radio. Haar songs zorgen voor instant summer vibes.

De jaren 90 zijn helemaal terug met de populaire dance band 2 Fabiola. Met een rijk gevulde carrière zijn hun hits uitgegroeid tot dansklassiekers. Denk maar aan "Lift U Up", "Freak Out", "House of Doom"... In 2014 kwam daar de megahit "She's After My Piano" bij: de meest gedraaide song op de radio dat jaar!  Met een goeie brok nostalgie zal 2 Fabiola een spetterend feest inzetten.

Met Mooneye heeft Festival aan Zee 2019 één van de winnaars van de Stubru-wedstrijd De Nieuwe Lichting 2019 te pakken. Als Mooneye kampeerde Michiel voor zijn EP een week lang in de studio van niemand minder dan Pascal Deweze (Warhaus, Broken Glass Heroes). Na uitgebreide media-aandacht in het kader van De Nieuwe Lichting en indrukwekkende optredens op Cactus Festival, Gentse Feesten en Boomtown kan je deze West-Vlaming gratis aanschouwen op Festival aan Zee.

Zondag zingen we ‘lang zal hij leven, lang zal hij leven!’ met Kapitein Winokio. Waarom? Wel, Festival aan Zee blaast 15 kaarsjes uit en ook Kapitein Winokio is jarig. Hij viert 15 jaar Handjes Draaien, koekebakkevlaaien, windjes laten en vooral 15 jaar liedjes zingen. Samen met Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen zingt hij op elk moment van de dag, dus natuurlijk ook tijdens dit supergezellige strandconcert. Het wordt één groot feest!

Met Shizzle Le Sauvage bouwen we een dik feestje. Hij liet al Rock Werchter, Gentse Feesten, en PolePole dansen. Stubru pikte deze Gentse boy op en bombardeerde hem tot Filefuif-dj tijdens de avondspits. DJ Shizzle Le Sauvage houdt van soul, funk, rock ’n roll, Franse chansons, hiphop, disco en reggae. En het liefst allemaal samen in één set.

Mirranda, het nieuwe project van Pieter-Jan Van Den Troost, frontman van Willow (Humo’s Rock Rally), en Pieter Schrevens (Five Days). Mirranda mixt vintage 60s pop deskundig met 70s psychedelica, plakkerige 80s synths en indiegitaren uit de jaren 2000. Perfecte popmuziek dus.

Ook zijn de eerste acts bekend die spelen in de Belfius Beach Boutique, de tent voor lokaal, beloftevol talent. Het gaat om Exception (Roeselare), The Black Gasolines (Kortrijk), MAANBAR (Brugge) en West Corner Brass Band (Poperinge).

De Roeselaarse DJ Exception veroverde met z'n deskundige sets alle vele plekjes in West-Vlaanderen én ver daarbuiten.

De jonge snaken van The Black Gasolines (Kortrijk) trokken begin januari richting Londen voor een concerttour van 5 dagen. Een maand daarna stonden ze op het podium als voorprogramma van niemand minder dan The Sore Losers.

De Brugse indie-popband MAANBAR leverde een prachtige eerste EP af, met een reeks breekbare en tegelijk wervelende songs.

Voor fans van The War on Drugs, Meuris en Gorki. West Corner Brass Band, de meest partyband van de Westhoek, staat klaar om je te doen swingen. Ze herinterpreteren popklassiekers met hun eigen, funky draai.

Niet alleen met een sterke line-up profileert Festival aan Zee zich dit jaar opnieuw als een op en top familiefestival: de kleinsten kunnen zich op zaterdag- en zondagnamiddag volledig uitleven in het gratis speeldorp, gedecoreerd in een thema. Het toffe speeldorp wordt ontworpen door de dienst Vrije Tijd, in samenwerking met talrijke verenigingen. Je vindt er een springkasteel, reuzespeelgoed, een festivalwip, een heuse kinderboerderij ... De dansgroep FAME geeft het beste van zichzelf in enkele demonstraties op het terrein. Daarnaast is er een initiatie zeilwagenrijden op het strand. Gratis fun verzekerd!

Alle nieuws i.v.m. Festival Aan Zee is te vinden op www.festivalaanzee.be

Festival aan Zee is een gratis tweedaags festival in De Panne, georganiseerd door vzw Festival Dranouter in samenwerking met Toerisme De Panne

22 februari