Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis optredens tijdens Festival aan Zee op 27 en 28 april 2019

Het gezellige, gratis familiefestival pakt elk jaar uit met een gevarieerde line-up met voor elk wat wils. Festival aan Zee is een gratis tweedaags festival in De Panne, georganiseerd door vzw Festival Dranouter in samenwerking met Toerisme De Panne.

Laura Tesoro is niet van de hitradio’s weg te slaan. ‘What’s The Pressure’, ‘Higher’ en ‘Mutual’ zijn echte oorwurmen. In 2019 zal deze jonge zangeres volop in de spotlight staan dankzij haar deelname aan het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’. Met haar eigen hits, een reeks popklassiekers en haar enthousiaste uitstraling staat het vast dat ze de Mainstage zal laten dansen.

Tv-programma's zoals The Voice en Idool zetten Olivia Trappeniers aan het dagdromen. Later won OT de radiowedstrijd MNM Rising Star, waarna niemand minder dan Regi haar uitnodigde voor de track "You Have A Heart". OT werd ook genomineerd bij de MIA's 2019 in de categorie 'Doorbraak'. Ook haar meest recente single "Where is my love" wordt grijs gedraaid op de radio.

De jaren 90 zijn helemaal terug met de populaire dance band 2 Fabiola. Met een rijk gevulde carrière zijn hun hits uitgegroeid tot dansklassiekers. In 2014 kwam daar de megahit "She's After My Piano" bij: de meest gedraaide song op de radio dat jaar!  Met een goeie brok nostalgie zal 2 Fabiola een spetterend feest inzetten.

Met Mooneye heeft FAZ 2019 één van de winnaars van de Stubru-wedstrijd De Nieuwe Lichting 2019 te pakken. Na uitgebreide media-aandacht en indrukwekkende optredens op Cactus Festival, Gentse Feesten en Boomtown kan je deze West-Vlaming gratis aanschouwen op FAZ.

De cast van de razend populaire Ketnet-hitserie #LikeMe komt ook naar FAZ 2019! Deze muzikale tv-reeks herwerkt tijdloze Nederlandstalige klassiekers van artiesten zoals Yasmine, Clouseau, Nicole en Hugo... Wie afzakt naar De Panne, geniet in primeur van deze wervelende show! De 2 betalende shows in de Lotto Arena zijn volledig uitverkocht.

RHEA is een jonge rockband uit Gent. Met scheurende riffs en gitaren zijn ze een advocaat voor de klassieke Rock ’n’ Roll, dan wel met een duidelijk moderne toets. Met stevige drums en een “edgy” sound gaat RHEA volle gas recht vooruit. Een maand na de oprichting werd de band geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2016 en kort daarna voor de Humo’s Rock Rally 2016. Hun eerste single 'Silver Lines' hoor je tegenwoordig op Studio Brussel.

Mr Helios heeft zijn vaste stekjes gevonden in de befaamde Overpoortstraat in Gent. Hij blijft ook trouw aan zijn thuisstad Oostende, want hij is resident-dj in Club Nice, heeft hij al enkele keren The Lounge op zijn kop gezet en mocht in 2017 plaatjes draaien op het hoofdpodium van de Paulusfeesten. Op FAZ 2018 leverde hij een piekfijne DJ-set af in de Belfius Beach Boutique. Op FAZ 2019 doet hij het op de Mainstage én met een specialleke. Hij brengt saxofonist Nicomedes mee voor extra zwoele vibes.

 

FUN FOR KIDS

Het gratis speeldorp 'Race door de tijd' maakt tussen 13.00u en 17.30u opnieuw deel uit van Festival aan Zee! Elke jaar slaan verschillende (jeugd) verenigingen en gemeentelijke diensten de handen in elkaar om kinderen er een onvergetelijke tijd te bezorgen. Ontdek het mysterieuze ‘Doggerland’ met een prehistorisch memoryspel. Laat je schminken als een echte dino, een middeleeuwse prinses … En ga voor een prachtige glittertattoo van een gekke robot of een stoere piraat. De teletijdmachine neemt je terug naar 15 jaar sjorren op het festival. Schattige dieren verzorgen, snellen over het strand van De Panne in een zeilwagen of filmster worden ...

Het hele festivalweekend (25-28/04) staat de festivalkermis ook opnieuw op de Zeedijk, vlakbij het festivalterrein. Er staan attracties voor iedereen, van rustige ritjes op de paardenmolen tot gewaagde attracties waarvan je een shot adrenaline krijgt.

 

UNIEK: ZUIVERING VAN AFVALWATER

Nieuw op FAZ is het mobiel rietveld, waarmee Tuinen Igodt een deel van het afvalwater van het evenement zal zuiveren. Het project 'Ecoz® Mobile' werd al uitgetest op Festival Dranouter. Op FAZ wordt het water van de mobiele wasstraat, de installatie die gebruikt wordt om de herbruikbare bekers te wassen, tot bij het mobiele plantenveld gebracht. In het mobiele plantenveld doen de miljoenen bacteriën die op de wortels van de planten zitten het grote werk.

 

HERBRUIKBARE BEKERS OPNIEUW VAN DE PARTIJ

In 2018 konden festivalgangers voor de eerste keer kennis maken met herbruikbare bekers voor alle alcoholische dranken. Die werden aangekocht door het gemeentebestuur De Panne met de steun van Mooimakers. Het festivalstrand was tijdens en na editie 2018 opmerkelijk netjes. Bovendien kon het initiatief op bijzonder veel lof rekenen van het publiek. Daarom besliste de organisatie om de herbruikbare bekers ook in te zetten op Festival aan Zee 2019, voor alle alcoholische dranken. In ruil voor een bekerjeton (waarde: 1 euro) koop je als bezoeker tijdelijk een herbruikbare beker aan. Achteraf breng je de gebruikte beker naar het bekerinzamelpunt, waar je de waarde van de bekerjeton (€ 1) terug krijgt in cash geld. Ondertussen wordt de gebruikte beker afgewassen in de mobiele wasstraat. Het afvalwater van de wasstraat gaat naar het mobiele rietveld, waar het gezuiverd wordt. Met dit gezuiverd festivalwater worden de bloemen en planten in De Panne besproeid. Op die manier zet FAZ alles op alles om zo veel mogelijk te hergebruiken en het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren!

Om te zorgen voor nog minder zwerfvuil op het terrein, vind je de gekleurde Fost Plus-sorteereilanden terug op de drukste plaatsen. In de blauwe containers komt PMD terecht, in zwarte containers niet-recycleerbaar afval. Daarnaast staan er op het festivalterrein 'peukenbuizen', originele asbakken en containers voor sigarettenpeuken. De vrijwilligersploeg 'milieu' leidt alles in goede banen.

 

CARPOLEN

Zit je auto nog niet vol? Zoek dan snel een carpoolpartner via Taxistop! Wie carpoolt, krijgt als beloning een gratis parkeerplaats dichtbij het festivalterrein.

 

KOOP JE DRANKBONNEN ONLINE: ENKEL VOORDELEN

Wie online een drankvoucher aankoopt, wisselt die op het festivalterrein in voor fysieke drankbonnen. Een drankvoucher online aankopen is erg makkelijk én je doet er je voordeel mee. Op voorhand je drankvoucher kopen is veel goedkoper. Afhankelijk van je online bestelling krijg je enkele gratis drankbonnetjes. Daarnaast maak jij op het festivalterrein gebruik van de snelverkooprij om je voucher in te wisselen voor fysieke drankbonnen. Jouw drankvoucher staat garant voor je toegang tot het festivalterrein. Wanneer de maximum capaciteit van het festivalterrein bijna bereikt is, krijgen bezoekers mét drankvoucher zeker toegang tot het festivalterrein.

Let wel: deze goedkopere drankvouchers in voorverkoop zijn enkel online verkrijgbaar. Klik hier voor alle info over de verkoop van online drankvouchers.

 

www.festivalaanzee.be

26 maart