Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdboekenmaand 2019

De jeugdboekenmaand vindt traditiegetrouw plaats tijdens de maand maart. Dit jaar met als thema ‘Vriendschap’.

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd. Veel om mee aan de slag te gaan dus.

 

De bib in een vriendschappelijk kleedje

Wie in maart naar de bibliotheek gaat, zal meteen merken dat vriendschap centraal staat. In de jeugdafdeling staat een mooie thematafel met allerlei boeken rond vriendschap. En naar jaarlijkse gewoonte zullen ook de jonge cursisten van de Westhoekacademie hun kunstwerken tentoon stellen in de jeugdafdeling.

Daarnaast is de bibliotheek versierd met de talrijke tekeningen van de kleuters en leerlingen tot het 2de leerjaar van de Pannese scholen. Uit alle inzendingen zullen trouwens, per leerjaar, de mooiste exemplaren beloond worden.

De kinderen van het 3de t.e.m. 6de leerjaar kregen een blanco ‘vriendschapskaartje’ en mochten daarop zetten wat ‘vriendschap’ voor hen betekent. De resultaten hiervan vormen een ‘muur van vriendschap’. Kom dus zeker eens kijken wat de jeugd onder ‘vriendschap’ verstaat.

 

Activiteiten in de bib

Via het cultureel samenwerkingsverband Achthoek zijn 2 jeugdauteurs uitgenodigd om een aantal lezingen te geven voor de Pannese basisscholen. Dit jaar komen Patrick Lagrou en Stefan Boonen op bezoek, respectievelijk op 15 en 18 maart.

De hele maand kun je in de bibliotheek ook een Bibster-spel spelen. Dit digitale spel kan door kinderen van 6 tot 12 jaar gespeeld worden. Breng je eigen smartphone mee of gebruik een tablet van de bibliotheek om deel te nemen. Op het einde van de maand krijgen de beste speurneuzen een beloning.

En om een bibliotheekbezoek nog aangenamer te maken, worden in maart alle jeugdige bezoekers beloond met een leuk gadget (max. 1 per persoon).

Tot binnenkort?

20 februari