Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Woon je in een woning van Louis Legein?

De dienst Cultuur plant een overzichtstentoonstelling over Louis Legein en zoekt info over deze bijzonder veelzijdige Pannese architect.

Ludovicus (Louis) Cornelius Legein werd geboren in 1903 in Adinkerke. Zijn vader, Cornelius Ludovicus Legein, was afkomstig van een gekende vissersfamilie uit de streek. Architect Louis Legein huwde in 1935 met de uit Parijs afkomstige Antonine Clerbout. Uit hun huwelijk kwam één zoon voort, Louis (1935).

 

Architectuur

Het architectenkantoor van Louis Legein was in de Sloepenlaan gevestigd. Vóór de Tweede Wereldoorlog realiseerde hij vooral in De Panne, Koksijde en zelfs in Frankrijk woningen die bij de art deco, het modernisme en de pakketbootstijl aansloten. De interbellumarchitectuur vormde voor hem duidelijk een onuitputtelijke inspiratiebron. Vanaf de jaren 1950 schakelde hij over naar bungalows of kleine villa’s, meestal met strodak, gele gevelstenen en bruin verniste ramen met loodglaswerk. Architect Louis Legein stierf in 1971 op 68-jarige leeftijd in De Panne.

 

Oproep

Ben je de eigenaar van een woning van Louis Legein in onze gemeente of daarbuiten en beschik je over documenten, bouwplannen, oud fotomateriaal en dergelijke van jouw woning? Of heb je meer info over de architect? Contacteer dan de dienst Cultuur, elly.annys@depanne.be, 058-42 89 53. Alle informatie wordt met de nodige discretie behandeld. Dankjewel!

15 februari