Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maart = maand van de netheid

Zwerfvuil: het blijft een hardnekkig probleem waar velen zich aan storen. Gelukkig zijn steeds meer mensen actief in het voorkomen en opruimen van zwerfvuil.

Ook De Panne wil zich blijven inzetten en een duidelijk signaal geven: zwerfvuil hoort niet op de grond! Het gemeentebestuur kocht recent nog 10 asbakken om te plaatsen op evenementen. Ze werden voor het eerst uitgetest op de kerstmarkt met een positief resultaat  als gevolg. Op dit elan willen we verder gaan.

 

PROEFPROJECT: ASBAKKEN IN STRAATVUILNISBAKKEN

We merken dat er nog te veel peuken op de grond belanden. Om dit fenomeen tegen te gaan, wordt een proefproject gelanceerd waarbij in de straatvuilnisbakken een peukenrecipiënt zal bevestigd zijn. Op deze manier worden voorbijgangers aangemoedigd om hun peuken in de peukenrecipiënt te gooien en niet op de grond. In eerste instantie zullen 5 vuilnisbakken op cruciale plaatsen voorzien worden van een asbakje. Als rokers er massaal gebruik van maken, zal het aantal verder uitgebreid worden.

 

ZWERFVUILACTIE VOOR VERENIGINGEN EN WIJKCOMITÉS

Sinds 2015 organiseert de afvalintercommunale IVVO samen met de gemeentebesturen jaarlijks een grote zwerfvuilopruimactie. Hier nemen jaar na jaar meer verenigingen en wijkcomités aan deel. De opruimacties werpen dan ook hun vruchten af! Tijdens de opruimactie in 2018 ruimden er maar liefst 177 verenigingen in totaal 2.832 km wegbermen op.

Op zaterdag 30 maart vindt de 5de grote zwerfvuilopruimactie plaats. Verenigingen en wijkcomités zullen op het hele grondgebied van De Panne zwerfvuil opruimen. Overigens, wie graag enkele keren per jaar, al dan niet samen met buren, familie of vrienden, de buurt zwerfvuilvrij wil maken, kan zich aanmelden via de website van de Mooimakers. Eens je via de website geregistreerd bent, kan je met de dienst Milieu (058-42 97 68, milieu@depanne.be) contact opnemen voor verdere praktische afspraken, zodat je zeker verzekerd bent, en dat je het nodige materiaal ter beschikking krijgt.

 

ENECO CLEAN BEACH CUP

Op zondag 24 maart organiseert de Side Shore surfclub, in samenwerking met de Surfrider Foundation en het gemeentebestuur, een strandopruimactie. Iedereen kan tussen 13.30u en 16.30u deelnemen. We verzamelen ter hoogte van de Surfclub aan De Rampe. Doe mee, want jouw kleine daad zorgt voor een groot resultaat!

19 februari