Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zwerfkattenactie

Om een antwoord te bieden op de klachten rond zwerfkatten, is er van 11 maart tot en met 22 maart opnieuw een zwerfkattenactie.

Zwerfkatten voeder je best niet. Door de katten te voederen stimuleer je namelijk hun voortplantingsgedrag wat uiteindelijk zal leiden tot een steeds grotere zwerfkattenpopulatie. Bovendien is het voederen van zwerfkatten verboden. Je riskeert een gasboete tot € 350.

HOE KLEINER DE POPULATIE ZWERFKATTEN, HOE BETER

Een kleinere kattenpopulatie zal geurklachten, nachtelijk lawaai en het aantal zieke katten sterk verminderen. Jij en jouw omgeving hebben er dus alle baat bij om niet te voederen en zwerfkatten steeds te melden bij de dienst Milieu.

WAT GEBEURT ER TIJDENS DE ACTIE?

De katten worden gevangen in speciale vangkooien en naar de dierenarts gebracht. De dierenarts zorgt ervoor dat de katten een gepaste behandeling krijgen. Om een antwoord te bieden op de klachten rond zwerfkatten, is er van 11 maart tot en met 22 maart opnieuw een zwerfkattenactie.

ZWERFKATTENACTIE

Ze worden gecastreerd of gesteriliseerd zodat er op lange termijn een gezondere, kleinere groep zwerfkatten overblijft. Daarna worden de zwerfkatten teruggebracht naar de plaats waar ze gevangen werden.

HEB JE ZELF EEN KAT?

Zorg er dan zeker voor dat je kat
gechipt is
een halsbandje draagt, liefst met adres en telefoonnummer
binnen blijft tussen 06.00u en 17.00u tijdens de actieperiode

Wil je graag meer info of heb je zwerfkatten opgemerkt?

dienst Milieu, 058-42 97 19, manon.tondeur@depanne.be

 

10 maart