Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

AG Driedaagse Brugge - De Panne

De Driedaagse zit opnieuw in de lift. Na de dames vorig jaar, krijgt nu ook de herenwedstrijd een World Tourstatuut, goed voor 2 dagen koers van de bovenste plank!

De vernieuwde formule van de Driedaagse is een schot in de roos. Nadat we vorig jaar al de top van het dameswielrennen zagen passeren in De Panne, promoveert nu ook de herenwedstrijd naar het allerhoogste niveau. Hiermee komt de koers op dezelfde hoogte als enkele voorjaarsklassiekers zoals de Omloop het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.
Dat heeft ook zijn impact op het deelnemersveld: maar liefst 15 van de 18 World Tour-ploegen tekenen present!

 

Wedstrijdverloop

Het zijn de heren die de debatten mogen openen.
Op woensdag 27 maart vertrekken de renners vanuit Brugge voor een spectaculaire koers van 202,4 km. Voor ze in de Zeelaan van De Panne over de finish rijden, moeten ze echter eerst over de Kemmelberg, maar vooral de passage door De Moeren en de daarbij horende wind zullen hoogstwaarschijnlijk het peloton in stukken verdelen.
Op donderdag zijn de dames aan de beurt. Zij verkennen een stuk van de Belgische kustlijn en krijgen daarna ook De Moeren voor de trappers. Na een rit van 138,7 km tegen een spelende wind zullen ze waarschijnlijk blij zijn om in de Zeelaan te finishen!
Met Viviani bij de heren en D’Hoore bij de dames eindigde de Driedaagse vorig jaar alvast met 2 mooie winnaars. Wie hen zal opvolgen?

Dat kom je weldra te weten!

• 24/03: Plopsa Classic
• 27/03: Men’s Classic
• 28/03: Lotto Women’s Classic

www.agdriedaagse.be.

 

 

20 februari