Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Techniekacademie editie 2019

De Techniekacademie De Panne is terug! Tussen 23 januari en 15 mei 2019 worden in De Panne opnieuw 12 workshops georganiseerd voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar.

De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur, met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

 

Diverse workshops

‘Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en is een groot succes’, vertelt schepen van Jeugd Arne Debaeke. ‘Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica’, gaat Debaeke verder. ‘In een leuke sfeer zullen de deelnemers heel wat opsteken. Iedereen maakt kennis met gereedschap en materialen, leert dat techniek vele gezichten heeft en zal een aantal technische systemen maken. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente is voorzien, net als een diploma-uitreiking op het einde.’

 

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 15 december, maar je interesse laten blijken kan nu reeds via www.techniekacademie-depanne.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt € 70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2de kind van hetzelfde gezin is er € 10 korting. Er is ook korting via het P-Fonds mogelijk. Indien je nog vragen hebt, neem gerust contact op met Rik Hostyn, wetenschapscommunicator hogeschool VIVES en coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen (rik.hostyn@vives.be | 0496-54 86 34) of neem contact op met de dienst Jeugd De Panne (jeugd@depanne.be | 058-42 21 94).

11 december