Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bootcamp is een succes

Het eerste jaar van project Bootcamp was een succes. De cijfers spreken voor zich.

Het project Bootcamp werd in september 2017 in het leven geroepen om Pannese jongeren tussen 15 en 30 jaar uit De Panne te begeleiden naar een diploma of tewerkstelling.

Uit de cijfers blijkt dat het project, een samenwerking tussen gemeente De Panne en PROFO vzw, een antwoord is op de behoefte van jongeren.

De verwachtingen zijn overtroffen. Het eerste projectjaar waren maar liefst 25 jongeren in begeleiding.  15 van deze jongeren schrijven momenteel hun succesverhaal en bouwen aan hun toekomst. De overige 10 zijn nog op zoek naar de gepaste richting voor hun leven. Bij de start van het schooljaar zijn opnieuw reeds 7 jongeren in begeleiding van onze jongerencoach. Ook de samenwerking met scholen, OCMW, CAW en andere instanties worden continu versterkt om ze zo optimaal mogelijk te kunnen helpen. En ook vrijwilligerswerk is een belangrijke pijler binnen het traject.

Kun jij hulp gebruiken bij het behalen van een diploma of het vinden van een gepaste tewerkstelling? Of ken je iemand in deze situatie?

Contacteer dan zeker de jongerencoach Arthur (0483/50 65 26, jongerencoach@depanne.be).

31 oktober