Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Containerpark wordt recyclagepark met nieuwe betaaltarieven

Vanaf 1 januari heet het containerpark van De Panne officieel recyclagepark en treedt een nieuw contantbelastingsreglement in voege.

Om een bezoek aan het containerpark zowel voor de bezoekers als parkopzichters te vereenvoudigen, introduceerde de raad van bestuur van de IVVO het gemeentelijke contantbelastingsreglement, dat een directe betaling via betaalkaart mogelijk maakt.

 

Nieuwe tarieven

Vanaf 1 januari 2017 hanteert het recyclagepark nieuwe tarieven. Naast papier, karton, PMD, metaal… kan de fractie tuinafval ook nog steeds volledig gratis binnengebracht worden door particulieren.

Onderstaande tabel geeft een overzicht met de tarieven voor de betalende fracties:

Fractie

Contantbelasting

Tuinafval (gras, bladeren, snoeihout…)

Inwoners, tweedeverblijvers: gratis

Bedrijven, verenigingen…: € 0,040/kg

Grofvuil (=brandbaar afval)

Inwoners, tweedeverblijvers: € 0,170/kg

Bedrijven, verenigingen…: € 0,170/kg

Asbestafval

Inwoners, tweedeverblijvers: € 0,170/kg/gezin/jaar (vanaf 201kg)

Bedrijven, verenigingen…: € 0,170/kg/gezin/jaar

Inert bouwafval (steenpuin, gewapend beton, porselein, gipskarton, vlak glas) en houtafval

Inwoners, tweedeverblijvers: € 0,040/kg

Bedrijven, verenigingen…: € 0,060/kg

 

Betalen

Binnengebracht afval wordt aangerekend volgens het gewicht, en dit per afvalfractie. Er wordt per fractie altijd een minimum van 5kg aangerekend.

Betalen kan nog steeds via een provisie op je toegangskaart voor het recyclagepark, al wordt omwille van het gebruiksgemak aangeraden om ter plaatse met bancontact te betalen.

 

Toekomst

De huidige toegangskaarten blijven ondanks de veranderingen nog steeds geldig. In de toekomst zal echter een toegangscontrole via elektronische identiteitskaart en/of de PannePass mogelijk gemaakt worden.

 

Schepen voor Milieu Bram Degrieck: "Het Gemeentebestuur heeft een belangrijke ambitie geformuleerd: de properste kustgemeente worden. Het stimuleren van het recyclagepark is een schakel om deze ambitie te verwezenlijken. Zo ook de vervanging van alle straatvuilbakken op het volledige grondgebied van De Panne en Adinkerke tegen eind 2017. Stap voor stap raakt De Panne properder!”

28 december