Gemeente De Panne

Evenementen en activiteiten in binneninfrastructuur De Panne geannuleerd

Het lokaal bestuur De Panne besliste om vanaf 6 december 2021 ook alle activiteiten en evenementen te annuleren die externen organiseren in de binneninfrastructuur van De Panne.

Veel verenigingen en organisaties maken gebruik van de talrijke zalen waarover het lokaal bestuur De Panne beschikt. De gebruikelijke activiteiten en evenementen die hier plaatsvinden, kunnen vaak rekenen op een ruime, publieke belangstelling en lokken dus veel volk. Omdat grote groepen in een afgesloten ruimte momenteel vermeden moeten worden, werd dus beslist om alles indoor te annuleren. Eerder werd al beslist om de eigen, grote binnenevenementen uit te stellen (zie persbericht 26 november 2021). (zie eerder nieuwsbericht).

Daarnaast werd federaal beslist om binnenactiviteiten grotendeels te verbieden en binnenevenementen tot 200 personen wel toe te laten (Koninklijk Besluit van 28 oktober 2021 en 4 december 2021). De Panne vindt het niet simpel om dit onderscheid te maken en vreest dat er discussie kan ontstaan hierover. De maatregelen om alle binnen-activiteiten en -evenementen te annuleren vermijdt dergelijke discussies.

De regeling geldt nog tot ten minste 1 januari 2022 en geldt niet voor de reguliere werking van jeugd- en sportverenigingen.

10 december