Gemeente De Panne

Tentoonstelling Imago 2020

Van 11 december tot 30 januari kun je in Cultuurhuis De Scharbiellie de expo ‘Imago 2020’ bewonderen, met de mooiste hedendaagse schilderijen van West-Vlaamse kunstenaars.

Sinds 1980 organiseert het Provinciaal Verbond van West-Vlaamse Willemsfondsafdelingen om de vijf jaar een provinciale wedstrijd voor schilderkunst. De wedstrijd, waaraan telkens een aantal tentoonstellingen wordt gekoppeld, is zeer succesvol, zowel voor de organisatoren als voor de deelnemende kunstenaars.
40 jaar na de eerste editie, organiseerde de Willemsfondsafdeling Kunst-Wijs vzw vorig jaar voor de negende maal Imago. Ze kozen daarbij als thema ‘Water’, met de volgende vragen: Wat betekent water voor de kunstenaar? Water als levensbron? Water als bodemloze vergeetput? Zuiverend water? Bezoedeld Water?

Voor Imago 2020 schreven niet minder dan 52 West-Vlaamse kunstschilders zich in. Uit het honderdtal werken selecteerde de jury 29 kunstwerken van 24 kunstenaars. Schilderwerken van West-Vlaamse kunstschilders die met hun actueel werk mee het imago van de hedendaagse kunst helpen bepalen.

Praktisch:
Cultuurhuis De Scharbiellie, Kasteelstraat 34
Van zaterdag 11 december 2021 tot en met zondag 30 januari 2022; dagelijks van 14u tot 17.45u (op 24 en 31 december tot 17.00u); gesloten op maandagen en feestdagen
Alle praktische info en de veiligheidsmaatregelen: www.depanne.be/musea


Een organisatie i.s.m. het Willemsfonds afdeling Veurne-De Panne-Koksijde.

08 december