Gemeente De Panne

Nieuw strooiplan

Om tegemoet te komen aan de vragen en opmerkingen van burgers, is het strooiplan onder de loep genomen en geoptimaliseerd vanaf deze winter.

De afdeling Technische Zaken is verantwoordelijk voor de sneeuw- en ijzelbestrijding. Hiervoor beschikt de dienst over een strooivoertuig, een vrachtwagen met sneeuwschuif en in uiterste nood kunnen ook 2 tractoren worden ingezet. Voortaan wordt de sneeuw- en ijzelbestrijding globaal bekeken én wordt ook rekening gehouden met de fietspaden langs de schoolfietsroutes.

Aanpak

Het weerbericht en de plaatselijke situatie worden tijdens de koude wintermaanden nauwgezet in het oog gehouden. Dag en nacht is er een ploeg stand-by om, indien nodig, op pad te gaan. De ploeg wordt volgens een logische route ingezet om de gemeentelijke wegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te maken.

Door de nieuwe aanpak wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen veel en weinig gebruikte wegen, en worden ook meer wegen aangepakt.

Het lokaal bestuur is echter niet verantwoordelijk voor alle openbare wegen binnen haar grondgebied. Het Vlaams Gewest is immers verantwoordelijk voor het sneeuw- en ijsvrij maken van de gewestwegen (Nieuwpoortlaan, Duinkerkelaan, Koninklijke Baan, Veurnestraat, Koksijdeweg, Kerkstraat, Duinkerkekeiweg, Dijk, Duinhoekstraat, De Pannelaan, Stationsstraat, Cappoenstraat en Veurnekeiweg).

www.depanne.be/strooiplan

10 december