Gemeente De Panne

Nee tegen geweld op vrouwen!

Tijdens de internationale 16-daagse tegen geweld op vrouwen (25/11-10/12) kleurt De Panne opnieuw oranje.

Met de internationale campagne ‘Orange the world’ steunt De Panne de Verenigde Naties en vele vrouwelijke organisaties zoals Soroptimist International, om het geweld op vrouwen te stoppen.

De campagne start op 25 november, Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen, en eindigt op 10 december, Internationale Dag voor de Mensenrechten. Wereldwijd worden gebouwen en monumenten oranje uitgelicht. In De Panne zullen het gemeentehuis en de fontein op de Markt naar jaarlijkse gewoonte oranje kleuren, en ook de oranje vlag en banner zullen wapperen. Op die manier vraagt het lokaal bestuur, samen met Soroptimist International Veurne-Westhoek, extra aandacht voor mensenrechten en partnergeweld.

Getuige van partnergeweld?

Verwijs de betrokkene door naar een Centrum Algemeen Welzijnswerk in de buurt (www.caw.be). Of bel 1712, de hulplijn voor elke burger die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ervaren hulpverleners van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de vertrouwenscentra kindermishandeling staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp.

12 november