Gemeente De Panne

Jouw coronacertificaat opvragen

Het coronacertificaat of CST (Covid Safe Ticket) kan je telefonisch of digitaal opvragen. Dat kan op 3 methodes, die lichten we graag even toe.

Op dit moment moet je in het hele land het coronacertificaat – of ook genoemd Covid Safe Ticket (CST) - kunnen voorleggen in de horeca en fitnesscentra alsook voor bepaalde evenementen. Ook zorginstellingen kunnen ervoor kiezen om het coronacertificaat op te vragen.

Lees meer over het coronacertificaat

Hoe kan je het coronacertificaat opvragen?

Er zijn 3 methodes om jouw coronacertificaat op te vragen:

  1. Je kan het certificaat via de post opvragen. Bel daarvoor naar: 078 78 78 50 (Nederlandstalig) of 071 31 34 93 (Franstalig) tussen 9.00u en 19.00u. Hou je rijksregisternummer bij de hand, die kan je terugvinden op je identiteitskaart.
    De overheidsdienst bezorgt je het document via de post naar je thuisadres, dat duurt ongeveer 5 werkdagen
  2. Je kan het certificaat aanvragen als digitaal document, zodat je deze ook zelf kan afdrukken. Dat doe je via de websites mijnburgerprofiel.be of mijngezondheid.be of myhealthviewer.be
  3. Je kan het coronacertificaat digitaal op je smartphone opvragen via de Covidsafe App

Via smartphone en dus de Covidsafe App is uitgesproken de snelste en makkelijkste methode.

Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme, bis-nummer, of eIDAS).

De Panne helpt je met je coronacertificaat!

Lukt het je niet meteen om je coronacertificaat via de telefoon of digitaal op te vragen? Dan helpen we jou graag. Senioren kunnen terecht in het tref- en infocentrum De Boare op het Koningsplein. Daarnaast kan je ook in de bibliotheek terecht.

De medewerkers helpen je om je coronacertificaat telefonisch of digitaal op te vragen. Breng zeker je identiteitskaart (en PIN-code) mee.

04 november