Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Benefietconcert 'Mi mancherai'

Pannenaar Jan Devos geeft met ‘Mi Mancherai’ een benefietconcert ten voordele van het onderzoek naar stamceltransplantatie in het UZ Gent.

Jan Devos is gepassioneerd door klassieke zang. Hij zong meer dan 40 jaar bij verschillende koren en volgde 12 jaar les aan de muziekacademie van Veurne bij zijn (latere) echtgenote Karolien De Meyer, die in 2006 overleed aan kanker. Vorig jaar werd hij nogmaals  geconfronteerd met de gevolgen van deze ziekte toen ook Liesbet, de vrouw van zijn zoon Wim, stierf.
Als Wim vroeg om een benefietconcert te organiseren, was Jan meteen akkoord. Niet alleen om een persoonlijke ode te brengen aan zijn overleden familieleden, maar zeker ook om zijn  steentje bij te dragen aan ‘Schermen voor Liesbet’ het project van zijn kleinzonen Jurre en Ties.


Benefietconcert
Op 29 en 30 oktober geeft Jan Devos in samenwerking met de dienst Cultuur om 20.00u een benefietconcert ‘Mi Mancherai’ in de gemeentelijke feestzaal. Hij wordt hierbij begeleid door  Stephanie Maertens op piano en Ilse Vromans op dwarsfluit. Tickets kosten € 20 en zijn te koop aan de balie van de dienst Toerisme (Zeelaan 21).
De opbrengst is integraal voor het onderzoek naar stamceltherapie van het UZ Gent, dat deel uitmaakt van het CRIG (Cancer Research Institute Ghent), dat kankeronderzoek stimuleert over verschillende expertisedomeinen en meer dan 450 onderzoekers van UGent, UZ Gent en VIB-UGent verenigt.


www.schermenvoorliesbet.be

15 oktober