Gemeente De Panne

Nóg meer buitenplezier met voetbalgoals en basketringen

Vier nieuwe basketringen en 4 nieuwe voetbaldoelen op centrale plaatsen in De Panne en Adinkerke bieden inwoners en bezoekers extra mogelijkheden om te bewegen in de gezonde buitenlucht.

Kinderen en jongeren, maar ook volwassenen moeten maximaal de kans krijgen om buiten te spelen en sporten. Daarom zet het lokaal bestuur graag in op extra sportterreinen in openlucht, op een heel laagdrempelige manier.

Schepen van Sport, Stéphane Buyens: “Sporten is gezond en leuk, ook in coronatijd. Daarom investeert het lokaal bestuur in kleine attenties om het buurtsporten te faciliteren. Zodoende kan je in je buurt of in je straat lekker een balletje shotten in een of ander doel dat daar voorlopig geplaatst wordt. Dus let’s play the game en geniet zonder mate.”

Centrale, toegankelijke locaties

Wie buiten een balletje wil trappen kon tot op heden steeds terecht op een van de vele speelterreinen in De Panne en Adinkerke. Daar is steeds wel een voetbaldoel te vinden. Voor de (street-)basketters waren de opties beperkt tot het buitenveld aan sporthal Den Oosthoek en het basketterrein op de Leopold I- Esplanade. Maar daar komt nu verandering in! Met de aankoop van 4 extra basketringen en 4 voetbaldoelen wil het lokaal bestuur ook op centrale, toegankelijke plaatsen mensen aanzetten om in open lucht te bewegen.

Deze sportinfrastructuur is verplaatsbaar. Er werd momenteel gekozen voor volgende locaties:

De Panne:

  • - Markt: 2 basketringen + 1 voetbaldoel
  • - Schatseplein: 1 voetbaldoel
  • - Driedistelweg: 1 voetbaldoel in het grasveld

Adinkerke

  • - Marktplein: 1 basketring
  • - Houtstraat: 1 basketring + 1 voetbaldoel in het grasveld

De pannakooi die op het marktplein in Adinkerke stond, wordt verplaatst naar het strand ter hoogte van het Canadezenplein.

De basketringen op de markt werden vrijdag 2 april geplaatst. De andere sportinfrastructuur wordt de komende dagen geïnstalleerd.

Meer info? dienst Sport, 058-42 18 20, sport@depanne.be

02 april