Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De nieuwe blauwe zak

Het is zover! Op 1 april maakt de nieuwe pmd-zak zijn intrede in De Panne! Dat is uitstekend nieuws want voortaan mogen alle plastic verpakkingen bij het pmd. Dat betekent een pak minder restafval, en veel meer recyclage.

De nieuwe blauwe zak is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee, want jaarlijks kun je ongeveer 8 kg extra verpakkingen in de pmd-zak sorteren. En, door goed te sorteren, kunnen gebruikte verpakkingen opnieuw ingezet worden als grondstof, wordt er energie
bespaard en wordt er minder CO2 uitgestoten.

WELKE VERPAKKINGEN MOGEN IN DE NIEUWE BLAUWE ZAK?
Naast plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons mogen ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen (yoghurtpotjes, botervlootjes …) in de nieuwe blauwe zak. Bovendien mag je vanaf 1 april ook plastic zakken en folies in dezelfde zak sorteren.

MAG IK DE OUDE PMD-ZAKKEN NOG GEBRUIKEN?
De oude zakken blijven onbeperkt geldig. Er komen echter wel nieuwe blauwe zakken die voor 80 % uit recyclaat bestaan en waar een nieuwe opdruk op staat. Vanaf 1 april mogen beide zakken gebruikt worden om de extra plastic verpakkingen in te doen. Zorg er wel voor dat de zak goed gesloten is (met een dubbele knoop) om te voorkomen dat je afval zwerfvuil wordt! 

VERANDERT ER IETS AAN DE OPHAALDATA?
Aan de ophaaldata verandert er niets. Je mag de blauwe zak net zoals vroeger buitenzetten
voor ophaling. Wel kan de ophaler vroeger of later op de dag bij je langskomen. Plaats je zak
dus zeker ’s morgens voor 08.00u buiten.

Meer info? 
dienst Milieu, 058-42 97 68, milieu@depanne.be
www.denieuwblauwezak.be

25 maart