Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kunstwerken gezocht

Voor de tentoonstelling ‘Bos en Dunepromenade naar The Private Collection’ die deze zomer loopt van 3 juli tot en met 22 augustus, is Pannenaar Eric Haerhout op zoek naar kunstwerken.

Kunst ‘tonen’ is een manier om mensen te verbinden door middel van gedeelde gevoelens, onmisbaar voor het welzijn van individuen en de mensheid. Dit zei de Russische schrijver, filosoof en politiek denker Lev Tolstoj ooit. Vanuit deze optiek nam Pannenaar Eric Haerhout het initiatief om van 3 juli tot en met 22 augustus in samenwerking met de dienst Cultuur de tentoonstelling ‘Bos en Dunepromenade naar The Private Collection’ te organiseren in de Sint-Pieterskerk. Deze krijgt een nieuwe bestemming, en dit is een ideale uitdaging om er een culturele activiteit te organiseren, in combinatie met een wandeling door het Calmeynbos.

KUNSTWERKEN GEZOCHT
Voor deze tentoonstelling roept Haerhout alle geïnteresseerden uit de regio op om kunstwerken uit eigen bezit te tonen aan het grote publiek én eventueel te koop aan te bieden. Alle kunstwerken van niveau zijn welkom, gaande van schilderijen en beeldhouwwerken tot (kust-)affiches en alle andere mogelijke kunstvormen.

UNIEKE TENTOONSTELLING
Het is de bedoeling om de expo te laten roteren en telkens nieuwe werken te tonen. Zo wordt deze levendig gehouden. Er is geen specifiek thema aan gekoppeld. Het wordt een unieke tentoonstelling …
Er zijn reeds kunstwerken toegezegd van Paul Delvaux, George Grard, Juan Kiti, José Van Gucht, Bram Bogart, Corneille, Roland Devolder, Alichensky, Herman Brood, Louis Van den Eynde en zelfs van James Ensor. Onlangs werden ook Georges Braque en Bernard Venet ter beschikking gesteld.

GEÏNTERESSEERD?
Wil jij ook een of meerdere kunstwerken uit jouw private collectie tonen aan het grote publiek?
Neem dan contact op met Eric Haerhout, 0475-41 77 37, eric@immoalbatros.be.

25 maart