Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fotograaf Frank Lambrechts stelt tentoon

Van 3 april tot 30 september kun je in de duinenstrook langs het strand van De Panne talrijke prachtige foto’s van Vlaamse muzikanten bewonderen. Allemaal stonden ze, vaak in een ongewone omgeving, voor de lens van Frank Lambrechts.

De komende maanden kun je op het strand van De Panne prachtige foto’s van Vlaamse muzikanten bewonderen. Eén voor één stonden ze, vaak in een ongewone of ongebruikelijke omgeving, voor de lens van Frank Lambrechts.

Het zijn echte portretfoto’s, geen kiekjes van artiesten die onverhoeds door de camera werden verrast en ook geen actiefoto’s van muzikanten tijdens een optreden. Alle foto’s zijn geposeerd en zorgvuldig gecomponeerd, maar het zijn geen glamourportretten: ze tonen de artiesten warts and all.

Frank Lambrechts

Frank Lambrechts (1976), geboren en getogen in Antwerpen, heeft een grote voorliefde voor de kust. Als freelance fotograaf verzorgt hij productiefoto’s voor tv, theater en concerten en maakt hij albumcovers voor muzikanten.

‘Contrast’ in Antwerpse Vleeshuis

Vorig jaar kon je de expo Contrast reeds bezichtigen in het Antwerpse Vleeshuis, maar door de coronapandemie was deze tentoonstelling een tijdlang gesloten en kon slechts een beperkt aantal bezoekers de expositie bezichtigen. Dit was ontzettend jammer, gezien de bijzonder kwaliteitsvolle en uitzonderlijke foto’s. Met deze openluchtversie Contrast De Panne wordt de expo gedeeltelijk hernomen als een coronaproof editie met een aantal dezelfde, maar ook een reeks nieuwe portretten.

Cindy Verbrugge, schepen van Cultuur: “Het klonk meteen als muziek in mijn oren, toen Elly van de dienst Cultuur mij een aantal maanden geleden voorstelde om letterlijk en figuurlijk met fotograaf Frank Lambrechts in zee te gaan. Snakken we met zijn allen immers niet naar een feestje, een concert, een festival ...?”

“Met deze prachtige fototentoonstelling over Vlaamse muzikanten gaan we hier op een creatieve manier mee om. We laten ons niet kennen en zetten meer dan ooit in op hoogstaande culturele buitenactiviteiten met een extra belevingsfactor. Geniet van de sprekende, artistieke foto’s! En luister ondertussen via het scannen van de qr-codes naar de muzikale topprestaties van de muzikant(en) op de foto! Beleef op die manier uw persoonlijk cultureel feestje in de mooiste duinen van de Vlaamse Kust! En wie weet wint u een prijs door deel te nemen aan de wedstrijd. #contrastdepanne! Succes!”

03/04/2021-30/09/2021

FOTOTENTOONSTELLING 'CONTRAST DE PANNE' VAN FRANK LAMBRECHTS

Strand (duinenstrook) tussen het Leopold I-monument en de zeilwagenclub

Van zonsopgang tot zonsondergang

 

Info:

dienst Cultuur, 058-42 97 53, cultuur@depanne.be

24 maart