Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vrijwilligers gezocht voor vaccinatiecentrum

De Eerstelijnszone Westkust&Polder, waartoe ook De Panne behoort, zoekt vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum Furnevent in Veurne.
Via het platform ‘Help de Helpers’ zijn zorg- en welzijnsvoorzieningen de voorbije maanden op zoek gegaan naar vrijwilligers of extra werkkrachten om ondersteuning te bieden in de strijd tegen COVID-19.

Het platform is aangepast zodat je je ook kunt aanmelden om te helpen in het vaccinatiecentrum Furnevent.

Voorwaarden

Er zijn verschillende profielen nodig voor het vaccinatiecentrum. Iedereen kan zich kandidaat stellen. Het gaat om artsen en verpleegkundigen. Zij mogen vaccineren, maar ook andere zorgprofessionals kunnen zich melden om mee te werken, evenals mensen de willen werken als onthaalmedewerker …

Belangrijk om te weten:

  • Je engageert je voor minimaal 8 weken.
  • Je werkt er minstens 12 uur per week.
  • Vaccinatie is vereist voor je er aan de slag kunt.

Procedure

  • Via een persoonlijke profielpagina kunnen personen hun persoonsgegevens, opleiding, voorkeuren en beschikbaarheid ingeven en beheren.
  • Personen die al een profiel hebben in ‘Help de Helpers’ kregen een bericht om hun profiel aan te passen en zich eventueel kandidaat te stellen om te helpen in een vaccinatiecentrum.
De vaccinatiecentra moeten klaar zijn tegen 1 februari zodat er tegen 15 februari een eerste test kan gebeuren. Vanaf maart worden de eerste vaccinaties verwacht in de centra, als de leveringen van de vaccins tijdig gebeuren. Normaal gezien zullen de vaccinatiecentra open blijven tot oktober, afhankelijk van de vaccinatiegraad bij de bevolking.
 

Bedrag

De vergoeding bedraagt € 34 per dag en € 17 per halve dag. 
27 januari