Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Theater in het bos

Vanaf de Krokusvakantie kun je in De Panne opnieuw naar het theater! Alleen is het deze keer niet vanuit je luie stoel, maar wel al wandelend!

De afgelopen maanden zijn voor iedereen al een enorme beproeving geweest. We moesten in ons kot blijven en dat betekent ook geen theatervoorstellingen meer. Of toch niet zoals we ze gewoon zijn. Jeugdtheatergezelschap Anna’s steen vond hier een oplossing voor. Aangezien we niet meer allemaal samen in een theaterzaal mogen zitten, brengen zij hun voorstelling naar buiten!

Het theatergezelschap herwerkte één van haar bestaande jeugdvoorstellingen tot een theaterwandeling voor het hele gezin. Op die manier werd de nood aan het beleven van een gezinstheatervoorstelling aan de nood om zoveel mogelijk buiten te zijn in de natuur gekoppeld!

De vos … in het bos!

De voorstelling ‘Voila! zei de Vos’ is herwerkt tot 6 korte verhaaltjes van ongeveer 5 minuten. Daarvan zijn filmpjes gemaakt in een bos en je kunt deze nu ontdekken en bekijken tijdens de gezinswandeling in het Calmeynbos. Op verschillende plaatsen langs het traject kunnen staan wegwijzers en paaltjes met QR-codes die kunnen ingescand worden om een episode van het verhaal te zien.

‘De Vos … in het bos!’ is gebaseerd op bekende en minder bekende fabels. Zo zie je bijvoorbeeld het verhaal van een hongerige vos die zin heeft in een malse eend, een fabel over een kip die heerlijke stenensoep maakt, over een haas die niet ten onder wil gaan. Maar het gaat ook over een slim varken, een gewiekste raaf en natuurlijk … een wolf!

Theaterwandeling ‘De vos … in het bos!’

13/02-18/04

Start: Olmendreef

Ontdek aan de hand van de QR-codes op verschillende locaties in het Calmeynbos de grappige, wilde en wonderlijke avonturen van de vos en zijn kornuiten, gebaseerd op bekende en minder bekende fabels.

Info: dienst Cultuur, 058-42 97 53, www.depanne.be/cultuur

28 januari