Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tournée Minérale is terug!

Tournée Minérale is terug met een vijfde editie en roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Doe je mee?

De vijfde editie van Tournée Minérale is omwille van corona extra uitdagend. Het sociale leven van alle Belgen staat immers op een laag pitje. Door de coronamaatregelen ziet ons leven er anders uit, en ook de manier waarop we met alcohol omspringen. Sommigen drinken minder alcohol omdat een deel van het sociale leven wegvalt. Anderen schonken het afgelopen jaar thuis sneller een glas uit om te bekomen van de emoties en stress. Begrijpelijk, maar natuurlijk niet de gezondste keuze …

Detoxen

Alcohol wordt vaak geassocieerd met gezelligheid: een glas voor de tv, in gezelschap, om iets te vieren of om iets te verwerken. Tournée Minérale daagt iedereen uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd en uiteindelijk voel je je er beter bij, want minder alcohol levert meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel. Dingen die allemaal heel welkom zijn in deze uitzonderlijke tijden.

Samen zonder alcohol

Net als de vorige jaren is Tournée Minérale nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag daarom je familie, vrienden, collega’s, ploegmaten … uit om in februari net als jij geen alcohol te drinken. Bedrijven, organisaties, sportclubs, verenigingen … vinden op materiaal.tourneeminerale.be heel wat tips om als team deel te nemen aan de campagne.

Ga de uitdaging aan en drink in februari 2021 geen alcohol. Want ook zonder kun je je perfect amuseren.

Meer info? www.tourneeminerale.be.

01 februari