Gemeente De Panne

Nog makkelijker met de deelfiets op weg

Sinds 1 januari werd in De Panne, Koksijde en Veurne het aantal haltes van de deelfietsen aanzienlijk verhoogd en werden per gemeente 20 fietsen bijgekocht.

Extra fietsen en fietshaltes

In 2019 werd een gezamenlijk deelfietsensysteem voor De Panne, Koksijde en Veurne geïntroduceerd met 60 deelfietsen. Op 1 januari van dit jaar waren er reeds 400 geregistreerde gebruikers, die 1011 ritjes gemaakt hebben met een totaal van 6.922 kilometers. Door dit succes is het aantal deelfietsen nu verdubbeld, met 20 extra fietsen per gemeente. Ook zijn er per gemeente een 6-tal extra locaties, waardoor het voor gebruikers makkelijker is om een fiets te ontlenen voor kortere verplaatsingen. De 3 gemeente kregen hiervoor een Europese subsidie (EFRO/Interreg) van 55 % van de kostprijs.

Fiets ontlenen?

Het gebruik van de deelfietsen is gratis voor inwoners en tweedeverblijvers van de 3 gemeenten. Je moet je vooraf registreren in de Mobit-app en een klein bedrag fietstegoed opladen in je ‘wallet’. Na elke rit krijg je een coupon met een tegoed van 4 uur en dit nog tot eind 2022! Let wel op dat je telkens je fiets in 1 van deze haltes terugplaatst, of je krijgt een boete van € 10.

Fietsen maar …

Bij aanvang van een rit kun je de fiets gedurende 4 uur gratis gebruiken en tussenin pauzeren. Als de fiets teruggeplaatst wordt in een parkeerhalte, krijg je automatisch een coupon voor een volgend gratis gebruik gedurende 4 uur.

Extra: fietspompen

Momenteel wordt gekeken om op bepaalde locaties fietspompen ter beschikking te stellen. 

Fietshaltes in De Panne:

  • Leopold I-Esplanade
  • hoek Zeelaan - Duinkerkelaan
  • Markt
  • gemeentehuis
  • Sporthal Den Oosthoek
  • treinstation Adinkerke
  • Vijvers Markey

Bij PB Duinpanne is een halte zonder fietsen voorzien, zodat hier even gepauzeerd kan worden.

Meer info? www.mobit.eu

De exacte fietshaltes kun je makkelijk zien in de app van Mobit.

21 januari