Gemeente De Panne

Tijdelijk vervangende pendelbussen voor tram tussen De Panne en Nieuwpoort

Door werkzaamheden van De Lijn in Oostduinkerke-Bad rijden penelbussen tussen De Panne en Nieuwpoort Zonnebloem. Vanaf 14 januari rijdt de kusttram opnieuw volgens de normale dienstregeling.

Burgemeester Marc Vanden Bussche heeft de doorgang van de tram ter hoogte van de Albert I-laan in Oostduinkerke verboden om de openbare veiligheid tijdens werkzaamheden van De Lijn te verbeteren. Uit een plaatsbezoek met de politie bleek immers dat de veiligheid van de werkmannen en voetgangers bij het oversteken van de Albert I-laan tijdens de doortochten van de tram niet gegarandeerd konden worden.

pendelbussen

Door het burgemeestersbesluit is De Lijn genoodzaakt om op het traject tussen Adinkerke en Nieuwpoort Zonnebloem een noodscenario te voorzien, waarbij gedurende langere tijd pendelbussen worden ingelegd. Gezien hierdoor aanzienlijk moet omgereden worden, en er momenteel maar een beperkt aantal bussen en chauffeurs beschikbaar zijn, is het momenteel niet haalbaar of mogelijk om alle tramhaltes te bedienen. Ook moet rekening gehouden worden met aanzienlijke vertragingen.

Vervangend traject

In De Panne wordt de normale vervangroute langs het kusttramtraject gevolgd. Klik hiernaast voor een plannetje voor de nieuwe reisweg in Koksijde. Momenteel worden de haltes Oostduinkerke Schipgat en Oostduinkerke Bad (omwille van de werken) niet bediend. Vanaf 8 januari is er ook bijkomende hinder waardoor de haltes Oostduinkerke Duinpark, Koksijde Bad en Koksijde Lejeunelaan niet bediend worden.

Momenteel kan ook geen vaste dienstregeling gegarandeerd worden, maar De Lijn probeert de doortocht van de pendelbussen zo optimaal mogelijk te spreiden en zeker ook tijdens de spits te focussen op de drukste tramritten in aanvoer naar/afvoer van de scholen.

Normale dienstregeling

De kusttram zal vanaf donderdag 14 januari opnieuw volgens de normale uurregeling rijden. Op een overleg met het stadsbestuur van Koksijde op 11 januari zijn de nodige afspraken gemaakt.

De meest recente info? www.delijn.be

08 januari