Gemeente De Panne

Meer veiligheid met buurtpreventieapp

Download de gratis app ‘Buurtpreventie24’ op je smartphone en ook jij kunt bijdragen tot meer veiligheid in de buurt.

Samenhorigheid en sociale betrokkenheid

Dankzij de nieuwe buurtpreventieapp ‘Buurtpreventie24’ kun je als volwassen inwoner of handelaar van de politiezone Westkust zelf een oogje in het zeil houden in je buurt of wijk. Zie je een verdacht persoon of voertuig, of merk je een dubieuze situatie op, dan kun je dit met enkele klikken melden aan alle andere ingeschrevenen, die op hun beurt kunnen reageren. Door samen met de politie alert te zijn, verhoogt het de samenhorigheid en sociale betrokkenheid, en kan de politie sneller optreden. Op die manier werkt iedereen samen aan een nog veiligere omgeving.

Werking

De app geeft onmiddellijk het algemeen nummer van PZ Westkust mee zodat de politie Westkust wordt ingelicht. Vervolgens zie je enkele invulbalkjes, zodat je meer details kan geven. De locatie verschijnt automatisch en je kan eventueel een foto toevoegen. Privacy is heel belangrijk en dus verdwijnen berichten en foto’s automatisch na 24 uur en zie je enkel de initialen van de persoon die een bericht post.

Een melding gebeurt eenvoudig via de SAAR-methode:

- signaleer: je merkt iets op, je ziet iets verdacht …

- alarmeer: verwittig PZ Westkust via 058-53 30 00, vóór je iets in de app plaatst

- app: maak je melding via de app bekend aan de andere leden

- reageer: leden kunnen reageren via de app en zelf kun je ook blijven reageren op de situatie

Hoe registeren?

Het enige wat je nodig hebt om te registreren, is een smartphone met internettoegang, een mailadres en je rijksregisternummer. De registratie in de app wijst zichzelf uit. Is het voor jou toch niet helemaal duidelijk? Surf dan naar www.buurtpreventie24.be/support/

Elke registratie wordt goedgekeurd door de politie Westkust, waarna je een mail ontvangt met een inlogcode. Eenmaal je geregistreerd bent, ontvang je alle meldingen en maak je deel uit van het netwerk.

Meer info? www.buurtpreventie24.be

10 januari