Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zonnepanelen voor groenere energie

Sinds kort liggen op verschillende daken van gemeentelijke gebouwen zonnepanelen. Samen goed voor een totale opbrengst van zo’n 180.000 kWh per jaar.

Het lokaal bestuur investeerde in zonnepanelen die op de daken van verschillende gemeentelijke gebouwen werden geplaatst. Er is berekend dat de installaties na ongeveer zes jaar terugverdiend zijn door een verminderde elektriciteitsfactuur voor het lokaal bestuur. In het zevende jaar wordt er dus winst gemaakt. Op die manier wordt er een investering gedaan in groene stroom die zichzelf ook terugverdient.

Locaties

De zonnepanelen werden geplaatst op de daken van De Boare, het gemeentehuis, Sporthal Den Oosthoek, de gemeentelijke loodsen, tennisclub l’Armorial en de gebouwen van de voetbalclubs WSA Adinkerke en KRC De Panne.

Enkele cijfers

Zonnepanelen zijn een nieuwe energiebron die de CO2-uitstoot beperken en ook onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien zijn ze ook duurzaam, want ze gaan tot 25 jaar mee.

Het totale kostenplaatje van dit project is ongeveer € 210.000 (excl. btw). De zonnepanelen produceren ongeveer 182.376 kWh per jaar. Ter vergelijking: een doorsnee gezin met 3 à 4 personen verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar.

26 december