Gemeente De Panne

Aanpassingen op buslijnen 52 en 55

Vanaf maandag 4 januari wijzigt de reisweg en de dienstregeling van de buslijnen 52 en 55. Onder andere de halte ‘Garzebekeveldstraat’ wordt toegevoegd aan de vaste reisweg van lijn 55.

Sinds april rijdt De Lijn enkele vaste ritten met de belbus. Jammer genoeg startte dit proefproject in volle coronatijd, dus is er momenteel geen correct beeld van het gebruik van deze ritten. Toch voert De Lijn, na een eerste kleine evaluatie op basis van input vanuit de gemeentes, de reizigers en hun chauffeurs, vanaf 4 januari volgende wijzigingen door:

- de reisweg voor lijn 52 wordt (zoals lijn 56) via Veurne ‘Technische School Sint-Idesbald’ doorgetrokken tot Veurne ‘Ziekenhuis’ (Veurne ‘Station’ –‘ Lindendreef’ – ‘Voorstad’- ‘Technische School Sint-Idesbald’ – ‘Ziekenhuis’)

- de halte Adinkerke ‘Garzebekeveldstraat’ wordt toegevoegd aan de vaste reisweg van lijn 55

- op lijn 55 wordt de halte Houtem ‘Middenweg’ geschrapt en de halte ‘Houtem Molenwalstraat 5’ toegevoegd.

- lijn 55 vertrek vanuit Houtem ‘Ringsloot’ via de Westmoerstraat en Molenwalstraat.

Nieuwe uurregeling

Bovenstaande wijzigingen zorgen ook voor een aanpassing in de dienstregeling. Concreet houdt dit in dat ‘s ochtends de rit van lijn 55 7 minuten vroeger vertrekt aan Houtem ‘Ringsloot’ (om 07.13u). Dit betekent een doorkomst bij Veurne ‘Sint-Idesbald’ om 08.17u in plaats van 08.24u, wat de reizigers een extra marge geeft. De aankomst bij Veurne ‘Ziekenhuis’ is voortaan om 08.18u.

Over de middag vertrekt de rit 4 minuten vroeger, om 12.12u, aan Veurne ‘Ziekenhuis’ en is de aankomst in Houtem ‘Ringsloot’ om 13.16u.

Voor de avondritten wijzigt er niets.

Aanpassingen lijnen 52 en 55

Lijn 52: Veurne – Leisele ‘Het Molentje’

  • De bussen rijden voortaan door tot Veurne ‘Ziekenhuis’ via ‘VTI Veurne’.
  • De haltes Veurne ‘Technische School Sint-Idesbald’ en Veurne ‘Ziekenhuis’ worden toegevoegd.

Lijn 55: Veurne – Houtem ‘Ringsloot’

  • De halte Adinkerke ‘Garzebekeveldstraat’ wordt toegevoegd.
  • De reisweg tussen Houtem ‘Middenweg’ en Houtem ‘Dorp’ wijzigt. De halte Houtem ‘Middenweg’ wordt niet meer bediend en wordt vervangen door de halte Houtem ‘Molenwalstraat 5’.
  • De ochtendrit uit Houtem ‘Ringsloot’ wordt 7 minuten vervroegd en vertrekt voortaan om 07.13u.
  • De middagrit uit Veurne ‘Ziekenhuis’ wordt 4 minuten vervroegd en vertrekt voortaan om 12.12u.
30 december