Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nog meer lichtjes, dichter bij de mensen

Via verschillende kanalen worden we opgeroepen om licht te brengen in donkere dagen. Ook De Panne steekt de kerstverlichting opnieuw aan, langer dan vorig jaar én op meer plaatsen.

De dagen worden korter en de mensen van wie we houden, hebben we nu even niet dichtbij. Daarom is heel Vlaanderen opgeroepen om een lichtje te branden als teken van warmte en verbondenheid; iets wat we nu allemaal even moeten missen.
Het laatste weekend van november wordt de kerstverlichting in De Panne aangestoken Ze zullen blijven branden tot en met zondag 17 januari. Iedereen kan bijgevolg een week langer genieten van de vele duizenden lichtjes.

INSPRAAK

Een jaar geleden werd voor het eerst een nieuw gamma kerstverlichting geplaatst. Dit lokte veel ‘oooh's’ en ‘aaah's’ uit op straat en op sociale media. Er waren bovendien ook veel mensen die vragen en wensen hadden voor de toekomst. Daarom heeft het bestuur daar waar mogelijk de nodige aanpassingen gedaan. Kerstverlichting kan immers niet overal geplaatst worden. Er moet rekening gehouden worden met de verkeerssituatie, het moet op openbaar domein geplaatst worden en er moet uiteraard ook een elektriciteitsaansluiting beschikbaar moet zijn. Na lang zoeken voldeden 5 nieuwe locaties. We zijn alvast benieuwd naar de reacties.

DICHTER BIJ DE MENSEN

Door de corona-lockdown is beslist om in zo veel mogelijk woonwijken bijkomende sfeervolle kerstverlichting aan te brengen. Op 16 centrale locaties in woonwijken (Ackethof, De Mikke, het plein in de Garzebekeveldstraat …) worden verlichte kerstbomen en figuren geplaatst. De kerstbomen die reeds besteld waren voor de kerstmarkt krijgen op deze manier ook een nuttige bestemming.

SAMENWERKING

Het lokaal bestuur heeft ook de krachten gebundeld met de lokale ondernemers en zelfs inwoners om er een mooie en sfeervolle kerstperiode van te maken. In een wedstrijd is iedereen opgeroepen om de mooiste versiering zichtbaar op te hangen. Daaraan gekoppeld is er de Winterlichtwandeling, die je leidt langs de sfeervolle verlichting van handelszaken, tuinen en pleinen … Nadien kun je zelfs stemmen op jouw favoriete locatie!

24 november