Gemeente De Panne

Mondneusmaskerplicht blijft gelden op het volledige grondgebied van PZ Westkust tot na de kerstvakantie

Een mondneusmasker blijft verplicht op het volledige grondgebied van PZ Westkust (Nieuwpoort – Koksijde – De Panne) tot na de kerstvakantie. Daarna volgt een nieuwe evaluatie.

Dit is een gezamenlijke beslissing van de 3 Westkustburgemeesters Marc Vanden Bussche (Koksijde), Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort) en Bram Degrieck (De Panne).

Momenteel dalen de cijfers niet, maar stagneren ze. Vandaar namen we vandaag (20/11/2020) tijdens een gezamenlijk overleg deze beslissing. Als burgemeesters nemen we onze verantwoordelijkheid in het belang van alle inwoners, tweede residenten en bezoekers. We beseffen dat het niet evident is om steeds een mondneusmasker te dragen en bedanken dan ook graag iedereen voor de reeds geleverde inspanningen”, klinkt het bij de drie Westkustburgemeesters in koor.

We willen de pandemie voor eens en voor altijd het hoofd bieden, vandaar maken we dan ook dankbaar gebruik van de mogelijkheid om strenger te zijn dan de provinciale, Vlaamse en federale regels”, besluiten de drie burgemeesters. 

De regels in een notendop:

Iedereen vanaf 13 jaar dient overal in de PZ Westkust een mondmasker te dragen behalve:

  • Op het strand, de duinen en in de natuurgebieden (op de dijk draag je wel een mondmasker)
  • Tijdens de beoefening van intensieve sportactiviteiten (wandelen = geen intensieve sportactiviteit)
  • Tijdens werkzaamheden die een zware fysieke inspanning eisen
  • Tijdens verplaatsingen met de wagen, de fiets of met een ander gemotoriseerd voertuig (als fietser draag je wel een mondmasker op de zeedijk en in de Zeelaan)
  • Als je over een medisch attest beschikt (dan draag je een gelaatsscherm)
  • Wanneer je eet/drinkt (niet langer dan strikt noodzakelijk) 
20 november