Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

15/10 = Dag tegen Kanker

Vandaag, 15 oktober 2020, vindt de 21ste Dag tegen Kanker plaats. Ook het lokaal bestuur toont haar steun en steekt met de medewerkers alle kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem.

De medewerkers van het lokaal bestuur toonden vandaag symbolisch hun medeleven en verbondenheid door een geel lintje te dragen. Omwille van de coronamaatregelen werken heel wat collega's van thuis uit, maar ook zij hebben hun steun getoond door een leuke foto mét lintje door te sturen.

Waarom komen we op tegen kanker?

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Naar schatting leeft 1 op de 25 Vlamingen met (de gevolgen van) kanker. Tijdens de Dag tegen Kanker wordt expliciet aandacht gevraagd voor kankerpatiënten, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is. Een grote groep mensen, want jammer genoeg wordt bijna iedereen vroeg of laat geconfronteerd met kanker, rechtstreeks of in zijn omgeving. Gelukkig overleven steeds meer mensen de ziekte.

Corona en de Dag tegen Kanker

Het coronavirus, hoe microscopisch klein het ook is, heeft grote gevolgen voor ons allemaal. Professionals en (ex-)patiënten zitten bijgevolg (bovenop de onzekerheden die kanker met zich meebrengt) vaak met extra zorgen en twijfels door het coronavirus. Vandaar dat de Dag tegen Kanker dit jaar dit jaar extra belangrijk is om eens in de kijker te zetten. 

15 oktober