Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

AG Driedaagse Brugge - De Panne 20-21/10/2020

Op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober gaat de AG Driedaagse Brugge - De Panne door. De jaarlijkse koers ziet er dit jaar net iets anders uit door de maatregelen tegen het coronavirus.

Beide dagen fietsen de renners een lokaal parcours van 44 km met plaatselijke rondes. Op dinsdag zijn er twee rondes gepland voor de dames en op woensdag drie rondes voor de heren. 

Maatregelen

Gezien de huidige gezondheidstoestand in België roepen we op om de wedstrijd thuis te volgen. Daarom werd er ook beslist om minder parcoursinformatie vrij te geven. 

We kunnen wel vertellen dat de aankomstzone zich situeert in de Veurnestraat, van de Bosstraat tot Keesjesdreef. Deze zone is wegens de maatregelen tegen het coronavirus niet toegankelijk voor toeschouwers. De zone wordt volledig afgesloten. Personen die daar hun woning hebben, kunnen die te voet bereiken. Ook handelszaken kunnen op die manier bereikt worden. 

Verkeershinder

Voor, tijdens en na de koers geldt een tijdelijk verkeersreglement waardoor je eventueel een omleiding moet volgen. Op diverse plaatsen in De Panne geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod. De nodige signalisatie wordt tijdig aangebracht.

Bortierlaan

Er werd beslist om in de Bortierlaan (tussen A. Dumontlaan en de Zeelaan) het eenrichtingsverkeer om te draaien. De rijrichting wordt dus van A. Dumontlaan naar Zeelaan in plaats van Zeelaan naar A. Dumontlaan. 

Zo kunnen de handelaars in de Zeelaan deels bereikt worden met de wagen tijdens de de AG Driedaagse.

De omgekeerde rijrichting geldt:

  • op 20/10/2020 van 12.30u tot 16.00u
  • op 21/10/2020 van 12.00u tot 20.00u
Bewonersbrieven

De bewoners die extra verkeershinder ondervinden van de koers, krijgen deze week nog een bewonersbrief in de bus.

Deze brieven met alle informatie over de specifieke straten zijn ook te vinden onder 'downloads'.

Omhaling restafval in de Veurnestraat

De aankomstzone in de Veurnestraat wordt deels afgezet met hekkens. Hierdoor zal de omhaling van het restafval éénmalig anders verlopen. De huisvuilcontainer of restafvalzak kan op deze dag niet aangeboden worden voor de woning. Het afval kan enkel en alleen aangeboden worden ter hoogte van één van de vier oversteekplaatsen voor voetgangers in de afgebakende zone.

De bewoners die hun restafvalzak daar moeten plaatsen, krijgen een brief in de bus. Deze is ook te vinden bij 'downloads'.

Dit geldt voor alle bewoners van de Veurnestraat (tussen Zeelaan en Lijnvissersstraat) en alle zijstraten die in dit deel vallen.

Kijk live op Sporza

Als je écht niet live wil kijken op Sporza, vanuit je comfortabele zetel, kan je aan het parcours kijken. Respecteer dan wel deze maatregelen:

  • Mondmasker verplicht langs het parcours
  • Hou afstand en vermijd contact
  • Was en ontsmet je handen regelmatig
  • Hoest of nies in je elleboog
  • Blijf thuis als je je ziek voelt
  • Volg steeds de aanwijzingen van de stewards op

Meer info is te vinden op https://www.sport.be/driedaagse/nl/ 

13 oktober