Gemeente De Panne

Update: cafetaria De Boare gaat niet open

Wegens de negatieve coronacijfers van de afgelopen dagen is beslist om de cafetaria van De Boare niet te openen.

Update 12/10/2020

De beslissing om de cafetaria van De Boare te openen werd vorige week genomen en de voorbereidingen werden getroffen om alles zo veilig als mogelijk te laten verlopen.

Het lokaal bestuur is dus in de mogelijkheid om alle voorschriften te respecteren maar toch hebben we beslist om de cafetaria van De Boare niet te openen.
Dit door de negatieve trend in de coronacijfers van de afgelopen dagen en het doelpubliek van de cafetaria van De Boare (senioren).

Binnen 14 dagen wordt de situatie herbekeken en zal er opnieuw beslist worden. De eventuele heropening is afhankelijk van de evolutie van de cijfers en de federale maatregelen.

Nieuwsbericht 09/10/2020

Vanaf maandag 12 oktober gaat de cafetaria van De Boare in De Panne weer open.

Na een lange sluiting wegens de coronamaatregelen gaat de cafetaria van De Boare weer open. Dit volgens zeer strikte coronarichtlijnen die ook de sectorprotocollen voor de horeca volgen. Zo zullen er per tafelblok maar 4 personen mogen plaatsnemen en de afstand van 1,5 m wordt gerespecteerd.

De cafetaria is heropend omdat dit op een zo veilig-als-mogelijke manier kan gebeuren en omdat het belangrijk is om de senioren extra sociaal contact en plezier te gunnen. De afgelopen periode zijn vele ouderen geïsoleerd geraakt aangezien zij een risicogroep zijn. De extra mogelijkheid om veilig en gezellig samen te komen, biedt het lokaal bestuur De Panne graag aan.

De maximumcapaciteit is grondig geëvalueerd en vastgelegd op maximum 20 bezoekers. Daar komen dan nog de twee vrijwilligers bij die de cafetaria openhouden. De biljartclub komt niet bijeen maar er is wel de mogelijkheid om de biljarttafels te huren. Dit voor een prijs van 1 euro per uur per persoon en dat op reservatie.

De heropening houdt ook in dat de inkomdeuren van De Boare open zijn maar de dienst Sociale Zaken & Senioren en de dienst Thuiszorg zijn enkel open op afspraak.

12 oktober