Gemeente De Panne

Nieuwe locatie voor spelotheek De Speelplaneet

Speelgoed ontlenen in Spelotheek De Speelplaneet? Dat kan vanaf 7 oktober in de afhaalspelotheek op een nieuwe locatie in de Noorddreef 1A.

Enkele maanden geleden moest de spelotheek verplicht even de deuren sluiten. Jammer, maar een noodzakelijke beslissing omdat er toen geen coronaveilige uitleendienst gegarandeerd kon worden. Op 1 juli kon de spelotheek opnieuw starten, met ‘levering aan huis’, en enkel op afspraak. Uit de vele positieve reacties bleek wel dat deze tijdelijke oplossing om gezinnen en verenigingen toch gebruik te laten maken van het aanbod, een goed alternatief was.

In het huidige gebouw in de Veurnestraat is het heel moeilijk om de uitleendienst coronaproof te organiseren. De veiligheid van de leden en vrijwilligers moet immers voorop staan. Bijgevolg werd uitgekeken naar een nieuwe locatie, die gevonden is in het St.-Jansheem aan de Oosthoek. Ook werd gekozen om de uitleendienst als afhaalspelotheek te organiseren.

Nieuwe locatie: St.-Jansheem, Noorddreef 1A - afhaalspelotheek:
• Een ruime parking
• Voldoende ruimte om het speelgoed te stockeren
• Voldoende ruimte om het spelmateriaal te ontsmetten en veilige spelletjes te garanderen
• De ruimte van de spelotheek in de Veurnestraat komt vrij, dus nieuwe mogelijkheden voor de Buitenschoolse Kinderopvang De Jutter • De uitleendienst = corona-proof
• Spelmateriaal kan vooraf gereserveerd worden
• Snelle service: alles staat tijdig klaar en kan dus vlot meegenomen worden
• Gezinnen en verenigingen kunnen blijvend gebruik maken van de uitleendienst

Afhaalspelotheek. Achter de schermen wordt momenteel werk gemaakt van een gebruiksvriendelijke website waarop je gemakkelijk zal kunnen reserveren. In afwachting daarvan, kun je materiaal reserveren op de volgende manier:
1/ surf naar www.depanne.be/spelotheek-de-speelplaneet
2/ zoek in de materiaallijst het speelgoed dat je graag wilt huren
3/ stuur een e-mail met je verlanglijstje naar spelotheek@ocmwdepanne.be, of geef je lijstje telefonisch door via 0492-18 96 15
In samenspraak wordt een afspraak vastgelegd om je reservatie op te halen. Dit kan telkens op de eerste woensdag of derde vrijdag van de maand, tussen 14.00u en 18.00u.

Nog geen lid?
Wil je graag gebruik maken van de spelotheek, maar ben je nog geen lid? Stuur dan een mail naar spelotheek@ocmwdepanne.be met de naam van de kinderen die je graag lid wilt maken en hun leeftijd. Vermeld ook je adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Meer info? Spelotheek De Speelplaneet, 0492-18 96 15, spelotheek@ocmwdepanne.be.

Vanaf 07/10 vind je de spelotheek in de Noorddreef 1A!

25 september