Gemeente De Panne

Een veilig najaar in De Panne.

Na een succesvol Safe Summerprogramma gaan de diensten Vrije Tijd verder en stellen ze voor het najaar een vernieuwend activiteitenaanbod voor.

Zowel jong als oud zal zijn gading vinden in het activiteitenaanbod voor het najaar. Niet alleen op toeristisch, maar ook op sportief, cultureel … vlak is er opnieuw heel wat voorzien, rekening houdend met corona en de veiligheid van iedereen.

Halloween is dit jaar in een volledig nieuw kleedje gestoken. Zo kan je de hele herfstvakantie, al dan niet in het donker, gezellig griezelen op het Halloween Parcours in Duinpark Kykhill. Wil je het parcours op een meer spannende en sfeervolle manier afleggen, plan dit dan in op een tijdstip dat het al donker is.
Op halloweenavond (31/10) kun je in Duinpark Kykhill en op de Markt terecht in een heus Halloweendorp vol kriebel-, prikkel-, zoem- …-beestjes. Ben je 12 jaar of ouder? Bezoek dan zeker het Halloween Fright Labyrinth in de Marktschool (hoek Marktlaan - Meeuwenlaan), waar ‘creepy’ figuren jou opwachten voor een spannende en niet te vergeten griezelervaring.
Uiteraard staan na Halloweenavond nog tal van leuke activiteiten op het vakantieprogramma. Zo is er onder andere een Halloween Bibber-avond waarbij ‘verschieten’ zeker de bedoeling is, en een leuke Trick-&-Treat waarbij je je halloweenkostuum zeker uit de kast mag halen.
Vanaf zaterdag 31 oktober kun je een gedetailleerd programma afhalen bij de dienst Toerisme, Zeelaan 21.

Naast deze griezelactiviteiten zijn er uiteraard nog een aantal traditionele activiteiten zoals de wandel- en fietstochten of ‘De Panne Passe-Partout’, maar dan in herfstthema. In de expo ‘ART CONFRONTATIONS’ kun je 20 verschillende kunstenaars bewonderen, vanop het hoogste niveau van het hoogteparcours kun je de omgeving bewonderen, en speurneuzen kunnen met een leuke zoektocht De Sint-Pieterskerk ontdekken en bewonderen. Of wat denk je van Murder @Sea, georganiseerd door PB Duinpanne? Het is een soort Cluedo-spel waarbij kinderen een weldoordachte moord op het strand moeten ontrafelen met educatieve een speelse zoek- en doe-opdrachten.
Meer informatie over het volledige najaarsaanbod, vind je in het Najaarsboekje dat je gratis kunt afhalen bij de dienst Toerisme.

De voorbije zomer heeft het bestuur alles in het werk gesteld om inwoners en bezoekers een deugddoende en welverdiende ‘Safe Summer’ aan te bieden. Ook voor het najaar is veiligheid een prioriteit, onder de noemer Safe @ De Panne.
Zoals voorgeschreven moet aan alle activiteiten deelgenomen worden met uitsluitend mensen uit de eigen bubbel, zodat een coronaproof-situatie verzekerd is. Blijf sowieso ook alle coronamaatregelen van de hogere overheid opvolgen. Draag je masker op te drukke plaatsen, hou afstand, was en ontsmet voldoende de handen .... Op die manier blijft iedereen ook dit najaar ‘safe @ De Panne’.

25 september