Gemeente De Panne

Geef je mening in de 3-jaarlijkse burgerbevraging?

In september start een nieuwe burgerbevraging, de Gemeente-Stadsmonitor, om een beeld te vormen van de staat van de gemeente.

Data, informatie en kennis zijn essentieel om het (lokaal) beleid voor te bereiden en te ondersteunen. Het Agentschap Binnenlands Bestuur biedt daarvoor verschillende lokale beleidsmonitoren aan. De Gemeente-Stadsmonitor bevat meer dan 200 omgevingsindicatoren, waarvan er ruim 100 worden verzameld door middel van een driejaarlijkse burgerbevraging. Deze indicatoren geven elk lokaal bestuur een uitstekend zicht op de staat van hun gemeente of stad.

Wanneer vindt deze burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor plaats?

Vanaf 9 september bevraagt het Agentschap Binnenlands Bestuur in elke Vlaamse gemeente een representatieve groep inwoners tussen 17 en 85 jaar, overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De eerste brief viel in de bus op woensdag 9 september. In de 13 centrumsteden vindt de eerste zending plaats op woensdag 16 september. Een laatste herinnering staat gepland voor eind oktober 2020.

In totaal worden bijna 400.000 burgers uitgenodigd om de bevraging in te vullen. De inwoners ontvangen achtereenvolgens (gespreid over één maand):
- een brief met een link naar de online vragenlijst
- een herinnering of bedankingsbrief
- een papieren vragenlijst voor wie nog niet reageerde
- een laatste herinnering of bedankingsbrief

Meer info? https://gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be/

11 september