Gemeente De Panne

Geniet van een safe summer in De Panne!

Onder de noemer 'safe summer' zorgde het lokaal bestuur voor een paar bijzondere ingrepen om het voor iedereen veilig en aangenaam te houden. Er werd ook een coronaproof activiteitenprogramma uitgewerkt. Je vindt het allemaal op www.safesummer.be. Geniet van jouw zomer in De Panne!

Met de kinderen
De Panne doet ook deze zomer zijn imago van kindvriendelijke kustgemeente alle eer aan en heeft heel wat in petto. Zo kunnen kinderen genieten van een rustig voorleesmomentje of een
wandelverhaal. Ook kunnen zij op pad gaan terwijl ze leuke spelletjes en sportvelden ontdekken om even halt bij te houden. Een hinkelspel,een sportieve stop,…? De activiteiten liggen verspreid over gans De Panne en Adinkerke. 
Ook de Zomerse Kinderzoektocht zal menig kind kunnen bekoren. Tijdens de zoektocht gaan zij op zoek naar 10 zomerse afbeeldingen in het centrum van De Panne. Het ingevulde formulier
kan ingeruild worden voor een tof gadget bij Toerisme De Panne. Toerisme De Panne voorziet dit jaar ook een Kiddiebag: een leuk doe-het-zelf-zakje voor kinderen tussen 3 en 12 met heel wat DIYideetjes (zoals een origami-visje), knutselmateriaal en gadgets! De Kiddiebag is voor € 2,50 verkrijgbaar bij Toerisme De Panne.
Voor de kinderen en jongeren die liever enkele uitdagingen aangaan is het aan te raden de Facebookpagina van de dienst Sport in de gaten te houden. Elke week worden er enkele gelanceerd die zij zelf of samen met het gezin kunnen volbrengen. Er zijn steeds mooie
cadeaucheques te winnen! 
|
De benen strekken, op stap!
Omwille van ieders gezondheid, is het concept van de geleide wandelingen momenteel aangepast. Wie wil deelnemen, wordt gevraagd om tijdig en vooraf te reserveren. Dit is anders dan gewoonlijk, maar zo houdt Toerisme De Panne de groepen klein (maximum 10 personen). Alle deelnemers voorzien hun eigen mondmasker en doen hem aan tijdens momenten waarbij de ‘physical distance’ niet kan gegarandeerd worden. Ook hier is respect belangrijk, zowel voor de gids als voor de medewandelaars. Op deze manier is de wandeling een garantie voor een aangename en deugdoende ontspanning. Alle geleide wandelingen zijn gratis en ze zijn te ondekken in de Wandelkalender op www.depanne.be/wandelkalender.
De wandeling in het Westhoekreservaat is de tip voor deze zomer. Het is genieten van alle natuurpracht in een gezonde omgeving, zowel voor jong en oud. Op eigen houtje dit
mooie en diverse natuurgebied verkennen kan uiteraard ook aan de hand van het wandelplan. Dit plan is gratis te verkrijgen bij Toerisme De Panne. Deze wandeling wordt ook op regelmatige basis georganiseerd met een ervaren gids.
Maar ook een wandeling rond de Vijvers Markey is een absolute aanrader. Het pad is vrij toegankelijk en is voor de kinderen zeer fijn om het leven op en rondom het water te ontdekken. Voor koppeltjes heeft deze plek bovendien iets romantisch. Het pad is ook goed te
doen voor minder mobiele mensen of oudere mensen. Er zijn heel wat bankjes om even te verpozen en er kan ook gepicknickt worden. Zeker een aanrader, een voor velen ongekende parel. Een prachtig stukje natuur. Voor wie liever een leuk kiekje spot tijdens een wandeling, is de ABC-Fotozoektocht puur genot. Er is voor gezorgd dat een aantal leuke plekjes in De Panne worden ontdekt.

Met de fiets er op uit!
Vanuit De Panne vertrekken diverse fietstochten. Alle routes zijn te verkrijgen bij Toerisme De Panne. Ook de gemeente zelf ontdekken met de fiets is een absolute aanrader. Voor wie er een ganse dag op uit wil trekken, is de gezinsfietstocht met picknick een topper. Een picknick bestellen kan bij een lokale handelaar en de mooie fietstas van De Panne maakt het geheel
compleet. Onderweg is het genieten van een heerlijke picknick bij een kabbelend beekje of in het groene gras. De fietsroute en alle info omtrent de picknick is terug te vinden op www.safesummer.be. Het is ook mogelijk een tocht te maken op maat van de kinderen.
Hiervoor dient de uitgestippelde route te worden gevolgd en onderweg worden heel wat leuke opdrachtjes voorgeschoteld. Deze zomer zijn er ook op zes verschillende data fietstochten met gids. Tijdens de fietstocht ‘De Moeren, parel binnen de polders’ neemt de gids de deelnemers mee doorheen de laagst gelegen streek van België en vertelt onderweg over de geschiedenis, het smokkelleven en zoveel meer. Ook hier wordt gevraagd om op voorhand te reserveren bij Toerisme De Panne en eigen fiets mee te brengen!


Animatie, anders opgevat
Het klinkt opmerkelijk, maar in de zomer van 2020 is het in De Panne niet bedoeling dat het publiek blijft stilstaan om te kijken naar de georganiseerde animatie, maar wel om deze te laten ‘passeren’ en er op die manier van te genieten. De activiteiten zorgen voor een leuke sfeer bovenop het vaste aanbod dat De Panne te bieden heeft.
Op het programma staat ondermeer ‘De Panne Passe-Partout’:


• Op zondag: De Dijk Marcheert! (fanfare).
Een virtuoze fanfare zorgt voor een streepje muziek en maakt er een sfeervolle zondagmorgen
van. (juli-augustus-september, 11.00u-13.00u, Zeedijk: Leopold I-Esplanade > Canadezenplein)
Toerisme De Panne vzw | Zeelaan 21, 8660 De Panne | t/058-42 18 18 | toerisme@depanne.be |www.depanne.be


• Op maandag: Uniek Lu(n)diek!
Een overstroming…aan zeepbellen? Een voorbijrijdende
koe of kleurige vissen op de dijk?
Het kan allemaal op de unieke, ludieke maandagen deze
zomer! (Juli-augustus, 14.00u-17.00u, Zeedijk)


• Op woensdag: Muziek en passant.
Elke woensdag vliegt, raast, zweeft, loopt, wandelt,… er
wel iets muzikaals door de Zeelaan. Nie geweune! (juliaugustus, 14.00u-17.00u, Zeelaan-Markt)


• Op vrijdag: De Panne uit de hoogte.
Hautain? Neen, hoor. Enkel de acts en artiesten op vrijdag
deze zomer! Ze kijken allemaal op ons neer met de
glimlach…en vooral…op veilige afstand! (juli-augustus,
14.00u-17.00u, Leopold I-Esplanade)


Deze zomer is er eveneens kunst en kleur in het straatbeeld van De Panne, op een leuke manier te ontdekken via de route ‘Kunst in de straat’. Het traject bestaat uit vijf verschillende routes die werden samengebracht op één plan. Kuntsliefhebbers kunnen de straten van De Panne en Adinkerke induiken, te voet of per fiets, en de unieke krijttekeningen ontdekken van Sonja Mazereel, de kleurrijke en inspirerende graffitikunst van onder andere Tom Slambrouck en Matthias Michiels. Het verhaal achter de monumenten is te ontdekken dankzij de QR-codes bij de standbeelden. Maar ook het De Panne van toen kunnen geïnteresseerden aanschouwen op de winkelruiten van de handelszaken en de nutsvoorzieningskasten in onze gemeente. Het plan is verkrijgbaar bij de Toerisme De Panne. Meer info: www.depanne.be/kunstindestraat.


Safesummer.be
Wie reeds doorheen De Panne heeft gewandeld zal gemerkt hebben dat safesummer.be het straatbeeld bepaalt. Het lokaal bestuur heeft tal van acties ondernomen om de inwoners, verblijvers en dagtoeristen maximaal en op een zo veilig mogelijk manier te laten genieten van alles wat de kustgemeente te bieden heeft. Zo is er meer ruimte op de dijk om te wandelen dankzij het houten wandelpad voor go-carts, kreeg de Zeelaan een make-over, zijn wandelrichtingen aangeduid, zijn extra sanitaire voorzieningen geplaatst, … .
De Safe Summer coaches staan klaar om alle bezoekers te wijzen op de richtlijnen die deze zomer van kracht zijn. De banners en signalisatieborden op diverse plaatsen maken je eveneens wegwijs.


Meer info
Het volledige zomerprogramma werd mooi gebundeld in een speciale versie van het Zomerboekje.
Vraag ernaar bij Toerisme De Panne!
Zeelaan 21, 8660 De Panne
058-42 18 18
toerisme@depanne.be
www.depanne.be
Toerisme De Panne

06 juli