Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

730.000 euro gepompt in de lokale handel in De Panne dankzij de Pannebon & Pannebon Xtra

Het lokaal bestuur De Panne bedacht tijdens de coronacrisis een slim systeem om de lokale handelaars te steunen in de vorm van Pannebonnen.

Nu de verkoop van de Pannebon gestopt is, geeft de gemeente al een tussentijds rapport vrij. Het lokaal bestuur is trots om te kunnen zeggen dat ze zo’n 730.070 euro in de lokale economie heeft kunnen investeren.

De Pannebon is een bon die je kon aankopen bij een deelnemende, Pannese handelaar en waar het lokaal bestuur 10 % van de waarde aan toevoegde. Je kocht dus een bon van 50 euro en kreeg er 5 euro gratis bovenop! De aankoop van de Pannebon is gestopt sinds 30 juni.

Het verschil tussen een Pannebon en een Pannebon Xtra is dat een Pannebon Xtra gratis wordt aangeboden aan de inwoners en tweedeverblijvers. Elke inwoner kreeg één bon per adres en één bon per inwonend kind jonger dan 18 jaar. De tweedeverblijvers kregen één bon per adres.

Een geslaagd project

  • Pannebon Xtra
    Er zijn 7.347 unieke, Pannebon Xtracodes verstuurd naar de inwoners en 7.825 naar tweedeverblijvers. Ondertussen werden er daarvan al 6.174 verzilverd, goed voor een bedrag van 339.570 euro. Inruilen kan nog tot 31 juli.
  • Pannebon
    De Pannebon klopt af op 7.100 verkochte bonnen, dat is goed voor zo’n 390.500 euro voor de economie.

Het totaal van de Pannebon en de Pannebon Xtra komt tot nu toe neer op 730.070 euro.

Schepen van Lokale Economie, Stéphane Buyens: “Met de snelle actie van het lokaal bestuur, en de samenwerking van verschillende diensten in moeilijke omstandigheden, zijn we tot een resultaat gekomen om u tegen te zeggen. Veel ondernemers zullen noch deze periode, noch de Pannebonnen vergeten. Maar dit was enkel mogelijk door een sterk team.”

Burgemeester Bram Degrieck: “Met het initiatief van De Pannebon en Pannebon Xtra werd tot eind juni al 730.070 euro rechtstreeks in de lokale handel geïnvesteerd. Wij zijn hele tevreden met dit resultaat.  Terwijl vele gemeenten en steden nu nog bezig zijn met het uitwerken van steunmaatregelen en bonnensystemen, is het lokaal bestuur De Panne er al mee klaar en inspireerden onze systemen vele andere steden en gemeenten. Knap werk van onze diensten, die enorm veel tijd en energie hebben gestoken in de verschillende steunmaatregelen.”

Pannebon Xtra verlengd tot 31 juli

De Pannebon en Pannebon Xtra waren initiatieven die initieel tot en met 30 juni beschikbaar waren. Om elke inwoner en tweedeverblijver de kans te geven zijn of haar Pannebon Xtra aan te vragen, is beslist om de Pannebon Xtra te verlengen tot en met 31 juli 2020.

Ook Pannehotelbon verlengd tot 31 juli

De Pannehotelbon is een ander initiatief van het lokaal bestuur om de lokale economie te ondersteunen. Het is een cadeaucheque die geschonken wordt aan elke persoon die een verblijf boekt in De Panne tussen 1 oktober 2020 en 31 maart 2021 (laagseizoen). De voorwaarde is dat je minstens twee overnachtingen boekt in die periode en dat de overnachtingen buiten de schoolvakanties vallen. De cheque heeft een waarde van 50 euro en kan geruild worden bij de deelnemende handelaars in De Panne.

Initieel kreeg iedereen die boekte voor 30 juni een Pannehotelbon maar nu is de datum verlengd tot en met 31 juli 2020. Op die manier is het lokaal bestuur zeker van een volle ondersteuning van de lokale economie die zwaar te lijden heeft gehad onder het coronavirus.

Meer info op http://www.depanne.be/pannebonxtra en http://www.depanne.be/pannehotelbon 

02 juli