Gemeente De Panne

Wat verandert er op 1 juli in De Panne?

Woensdag 1 juli, de start van de zomer. Naast het officiële begin van de zomermaanden betekent dit in De Panne ook enkele veranderingen op vlak van dienstverlening. Lees hier alles over de musea, het recyclagepark en het juridisch loket.

De musea

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het Cultuurhuis De Scharbiellie en Museum Cabour WO II & 2/4 Lansiers vanaf woensdag 1 juli opnieuw de deuren openen. We hebben de tijd genomen om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen naar aanleiding van het coronavirus. Op deze manier is de veiligheid van de bezoeker, maar ook de medewerkers gewaarborgd en kan het bezoek zorgeloos verlopen. 

Onze belangrijkste veiligheidsmaatregelen en meer informatie over de musea kan je terugvinden op www.depanne.be/musea.

We vragen alle bezoekers uitdrukkelijk om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen en de aangegeven richtlijnen op te volgen.

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen. 

Het recyclagepark

Ook in het recyclagepark zijn er enkele zaken aangepast vanaf 1 juli. Het recyclagepark is vanaf dan enkel in de voormiddag te bezoeken zonder afspraak (tot 12.00u). In de namiddag heb je enkel toegang tot het park op afspraak. 

Een afspraak maken kan door hier te klikken. Enkel indien je geen toegang tot het internet hebt, kan je telefonisch reserveren op het nummer 058-42 97 29, gelieve dan je rijksregisternummer en je nummerplaat bij de hand te hebben.

Door dit tweeledig systeem kan iedereen zelf kiezen wat hij/ zij doet: de bezoeker kan komen wanneer hij/zij wil in de voormiddag of hij/zij kan een plaats reserveren in de namiddag. Door een afspraak te maken, is er geen wachtrij en kan alles snel gedeponeerd worden.

Meer informatie is te vinden op: http://www.depanne.be/recyclagepark

Juridisch loket

Tijdens de coronacrisis was het juridisch loket enkel telefonisch beschikbaar maar ook dit verandert vanaf 1 juli. Er gaan weer fysieke zitdagen door maar let op: niet meer in het gemeentehuis, maar in De Boare (Koningsplein 1). 

Voor de uitbraak van het coronavirus, was het juridisch loket zonder afspraak en gratis. Deze dienstverlening blijft gratis maar een afspraak maken is wel nodig. 

Een afspraak maak je via het onthaal van het OCMW (058-42 97 80).

Je bent ook verplicht om een mondmasker aan te doen bij je bezoek.

Meer info: http://www.depanne.be/juridisch-loket 

30 juni