Gemeente De Panne

De Safe Summer coaches zijn er om je te helpen

De Panne maakt werk van een 'safe summer' en rolt dit uit in een uitgebreid veiligheids- en circulatieplan. Naast de aanwijzingen die zichtbaar zijn in het straatbeeld, de extra, sanitaire voorzieningen en diverse andere veiligheidsmaatregelen zijn er ook coaches op pad om iedereen op weg te helpen.

Het team van coaches bestaat deze zomer uit enthousiaste jobstudenten die door de straten van De Panne zullen lopen. Je kan hen herkennen aan hun kleurrijke outfits: het geel en groen springt in het oog en is van ver herkenbaar. Sinds 27 juni 2020 zijn deze coaches te zien in het straatbeeld.

De voornaamste taak van de coaches bestaat er in om ervoor te zorgen dat de bezoekers, inwoners en tweedeverblijvers van De Panne de aangebrachte looplijnen volgen. De jobstudenten dragen ook de Safe Summerfolder bij hen zodat ze iedereen goed kunnen informeren. Wandelaars en fietsers mogen hen altijd aanspreken en bijkomende vragen stellen.

Burgemeester Bram Degrieck: “Onze coaches hebben komende zomer een belangrijke taak: ze zullen bezoekers wijzen op looprichtingen, tonen onze sanitaire installaties en houden in het algemeen een oogje in het zeil. Als ze met bepaalde situaties worden geconfronteerd, kunnen ze die melden aan onze instanties. Maar bovenal brengen ze een positief verhaal en staan ze ter beschikking van inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers. Spreek ze gerust aan, ze zullen u zo goed als mogelijk helpen!”

De coaches zijn één van de maatregelen die het lokaal bestuur neemt om De Panne zo veilig mogelijk te maken. Daarnaast zijn er ook extra, sanitaire voorzieningen geplaatst, opvallende richtingsaanwijzingen geplaatst en is de Planché aangelegd. Dat is een houten wandelpad voor go-carts, mindervaliden en wandelaars.

Naast de veiligheid is er ook gedacht aan plezier. Er is een uitgebreid zomerprogramma gemaakt, aangepast aan de coronamaatregelen.

Alle spelregels en het zomerprogramma zijn te vinden op www.safesummer.be.

26 juni