Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Welkom Wim Jonckheere!

Wim Jonckheere legde op 2 maart zijn eed af als nieuwe algemeen directeur van het lokaal bestuur De Panne. Na een 25-jarige loopbaan bij KBC, kiest hij nu voor een nieuwe uitdaging in ‘zijn’ De Panne. Op 1 mei 2020 start hij in zijn nieuwe functie.

Bio
Wim Jonckheere
47 jaar
Gehuwd met Malin
Vader van Rob en Roos
Opgegroeid in De Panne
Woont in Beauvoorde
Liefhebber van sport en natuur

Carrière
- Master Toegepaste Economische Wetenschappen
- 25 jarige loopbaan bij KBC: kantoordirecteur – clusterdirecteur – expert strategie - directeur kanaal support (directie)

Vooreerst proficiat met jouw nieuwe job. Vanwaar de carrièreswitch?

Het was geen evidente beslissing. Ik heb al jaren een mooie, uitdagende job bij KBC. Ik ben heel dankbaar voor de mooie kansen die ik daar gekregen heb. Toch vond ik de vacature voor algemeen directeur voor De Panne een mooie opportuniteit. Het is een job waarbij ik niet moet inboeten op het inhoudelijke - ik mag actief meebouwen aan een sterke organisatie - én ik de kans krijg om bij te dragen aan de toekomst van De Panne, de gemeente waar ik opgegroeid ben en me ook op vandaag sterk mee verbonden voel. Het feit dat ik voor De Panne kon werken, was voor mij doorslaggevend.

Je bent geen onbekende in De Panne?

Inderdaad. De Panne, dat is mijn ‘thuis’. Ik ben hier opgegroeid, vlakbij het Calmeynbos. Ik ken het bos dan ook vanbinnen en vanbuiten. Ik liep school in De Tuimelaar (toen nog ‘Rijksbasisschool ’). Ik speelde in die tijd voetbal en badminton. Mijn middelbare studies deed ik in het Atheneum in Veurne en daarna volgde ik een masteropleiding Toegepaste Economische Wetenschappen in Gent. Mijn werk bij KBC zorgde ervoor dat ik vaak ver moest pendelen. Ik werkte ook een periode in het buitenland. Maar ik ben nooit mijn connectie met De Panne verloren. Ik laat geen week voorbijgaan zonder dat ik de zee zie. Ik kom op bezoek bij familie, speel wekelijks padel bij sporthal Den Oosthoek en kom regelmatig ‘ontstressen’ in de prachtige natuur. Nu ik aan de slag ga bij het lokaal bestuur, zal dit mijn band met De Panne alleen nog maar versterken.

Hoe zou je De Panne omschrijven aan iemand die onze gemeente niet kent?

De Panne is een gemeente waar je natuur op een unieke manier kan beleven: je hebt zee, strand, duinen én bos. Je kan hier echt ontspannen. De Panne heeft heel veel troeven. De gemeente mag best wel wat minder bescheiden zijn. Het is ook een zeer toegankelijke gemeente, iedereen is hier welkom.

Hoe zou je jezelf omschrijven als leidinggevende?

Het liefst vertrek ik van een wit blad. Hoe meer ik mag ‘bouwen’, hoe beter ik presteer. Ik werk heel erg waardengedreven. Respect, integriteit, verantwoordelijkheid vind ik erg belangrijk. Ik zie mezelf als een facilitator, iemand die het kader randvoorwaarden schetst, ruimte en ondersteuning biedt zodat medewerkers en teams zichzelf kunnen ontwikkelen en versterken.

Ik zie het als een uitdaging om elke dag beter te worden. Daarin is coachen en zorgen voor mensen cruciaal. Zo haal je het beste in mensen naar boven én vaart de klant er wel bij. Zijn beleving van onze dienstverlening moet zo optimaal mogelijk zijn. Daar moeten we blijvend werk van maken.

Hoe zal je de zaken aanpakken binnen het lokaal bestuur?

De rode draad doorheen mijn carrière is ‘bouwen’. Bewust stilstaan bij hoe we dingen op vandaag aanpakken en hoe we die in de toekomst kunnen verbeteren, zowel voor de medewerker als de klant. Daarbij komt de mens op de eerste plaats. Hij of zij moet zich goed voelen in zijn job, de nodige ruimte en vrijheid krijgen om veerkrachtig oplossing te kunnen zoeken, te kunnen vernieuwen en creëren. Mensen moeten graag komen werken en tegelijk zorgen dat wat moet gebeuren ook op een kwalitatieve manier gebeurt in functie van de klant. Voor mij gaat dit perfect samen.

Het is aan mij om medewerkers te ondersteunen, te motiveren en inspireren. Om het in voetbaltermen uit te drukken ‘Ik win graag, maar wel met mooi spel’. Ik zie mezelf als de nr. 6 op het voetbalveld. Niet de speler van de doelpunten of degene die het meest in beeld komt, maar wel de speler die ervoor zorgt dat anderen kunnen scoren.

Welke uitdagingen zie je in jouw nieuwe job?

Werken bij een openbaar bestuur is nieuw voor mij. Ik zie dit als een opportuniteit. Ik hou van leren en zal me dan ook zo snel mogelijk inwerken in wetgeving en reglementering eigen aan de openbare sector. En ik zal natuurlijk kunnen rekenen op de kennis en competenties van de medewerkers rond mij.

Ben je een manager op de werkvloer?

Zeker. Ik ben heel graag onder de mensen en hou van samenwerken. Hiërarchische structuren zijn niet aan mij besteed, ik geloof sterk in een feedbackcultuur. Want samen kunnen we zoveel meer. Teams met medewerkers van diverse achtergronden en specialisaties zijn een enorme troef, het maakt dat we zoveel van elkaar kunnen leren. Voor mij is er maar 1 lokaal bestuur De Panne. Samenwerken, over de diensten heen, volgens methodieken die we samen zullen uittekenen, zal ervoor zorgen dat we er als organisatie zullen staan met tevreden medewerkers én klanten.

We kijken uit naar de samenwerking. Heel veel succes!

02 maart