Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

24ste Panne Beach Endurance: 1ste Zwitserse zege

Zondag 1 december werd de 24ste Panne Beach Endurance gereden op het strand van De Panne. Johan Jacobs zorgde bij de mannen voor een eerste Zwitserse zege, Grace Verbeke behaalde haar 4de Pannese overwinning bij de dames.

Ondanks de afwezigheid van titelverdediger Daeninck tekenden de meeste strandtoppers present op het strand van De Panne. Het was dus bijna onmogelijk om vooraf een uitgesproken favoriet aan te duiden.

Eerste Zwitserse zege
Direct na het startschot stoof het peloton in volle vaart richting Frankrijk. Geholpen door een lichte rugwind, bleven alle toppers nog samen en konden ze elkaars vorm wat aftasten. Na het keerpunt in Bray-Dunes zorgde de tegenwind in combinatie met het afwisselende parcours snel voor de afscheiding van verschillende renners. Uiteindelijk slaagden 4 renners met onder andere 2-voudig winnaar Jansen erin een kloof te slaan die ze stelselmatig konden uitdiepen. In de achtergrond probeerden favorieten Dupont, Imming en Hoogerland nog terug te komen, maar het verschil was op dat moment al gemaakt.

In de laatste kilometers reden Jacobs en Vermeulen samen weg van hun medevluchters. Jacobs duwde vol door, Vermeulen moest ultiem afhaken. Johan Jacobs, volgend jaar renner bij Movistar, is zo de eerste Zwitser - met Belgische roots - op de erelijst van de Panne Beach Endurance. Emiel Vermeulen deed het 1 plaats beter dan vorig jaar en finishte als 2de. De Nederlander Richard Jansen vervolledigt het podium.

Jasper Dejaegher draaide in de eerste ronde vlot mee voorin, maar raakte uiteindelijk toch nog achterop. Hij finisht als eerste Junior op een verdienstelijke 17de plaats op bijna 3 minuten van de winnaar. Frederik Decaesteker verzilverde met de 19de plaats de winst bij de Masters.

Tweestrijd bij de dames
Bij de dames werd het een spannende tweestrijd tussen Grace Verbeke en Daisy Depoorter. Verbeke won voor de tweede opeenvolgende keer en wordt zo de eerste dame met 4 zeges in De Panne. Terry Fremineur, primus in 2017, moest zich tevreden stellen met een 3de plaats.

Kids Race
De Kids Race was een kolfje naar de hand van Yarno Van Herck. Hij haalde het nipt voor de Fransman Gatien Degrutère. Lau Duprez maakt het podium vol.

Uitslag 24ste Panne Beach Endurance
1 JACOBS Johan                     CHE                             1:30:06
2 VERMEULEN Emiel               BEL                              +0:28
3 JANSEN Richard                   NLD                             +0:47
4 JOSEPH Thomas                   BEL                             +1:00
5 DUPONT Timothy                  BEL                             +1:11

Masters: DECAESTEKER Frederik      BEL                      1:33:09
Juniors: DEJAEGHER Jasper              BEL                     1:33:04
Dames: VERBEKE Grace                   BEL                     1:39:04

02 december