Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Panne toont warm hart voor De Warmste Week

Net als de voorbije jaren wordt de week voor Kerstmis (18-24/12) opnieuw ‘De Warmste Week’. Ook in De Panne! Het gemeentebestuur van De Panne draagt alle acties een warm hart toe. Burgemeester Bram Degrieck toont meteen het goede voorbeeld door zelf de handen uit de mouwen te steken.

De Panne is niet alleen een mooie gemeente om in te wonen, de verbondenheid en betrokkenheid is ook groot! En dat wil het gemeentebestuur tonen. In De Panne Leeft van november werd daarom een oproep gelanceerd om alle acties in het kader van De Warmste Week door te geven, zodat ze in De Panne Leeft december kunnen gepubliceerd worden. Een kleine moeite voor het bestuur, maar meteen een grote hulp voor iedereen die zijn actie wil kenbaar maken.

Burgemeester gaat ‘de boer op’
Burgemeester Bram Degrieck zet als persoonlijk initiatief de actie ‘Pols for life’ op poten. Vanaf 1 december trekt hij de boer op, op straat, op kantoor, op vergadering, op de kerstmarkt of op café …, maar iedereen die wil, kan uiteraard helpen verkopen. Op die manier toont hij als burgervader het goede voorbeeld, maar toont hij namens het hele bestuur evenzeer dat alle acties binnen de gemeente gewaardeerd worden en steun verdienen.

De warmste deurmat
Het gemeentebestuur en de lokale ondernemers van De Panne laten niemand in de kou staan. Naar aanleiding van De Warmste Week kun je aan de balie van de dienst Toerisme in het gemeentehuis, of bij de deelnemende handelaars een ‘warmste deurmat’ kopen. Deze kost € 20, waarvan er € 7 naar de UZA Foundation – fonds Brein Storm gaat. Meer info? www.depanne.be/warmstedeurmat

UZA Foundation – fonds Brein Storm
Pannenaars Tristan en zijn moeder Sabrine Desaever zijn de trotse oprichters van het fonds Brein Storm. Met dit fonds steunen zij niet enkel mensen die net als Tristan lijden aan chronische pijn. Het voornaamste doel van het fonds is het onderzoek naar chronische pijn bij kinderen en adolescenten ondersteunen. De UZA Foundation steunt het wetenschappelijk, medisch onderzoek aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Dagelijks zet men zich in voor kwaliteitsvolle en innovatieve zorg voor iedere patiënt. Onderzoekers plaatsen de patiënt steeds centraal en zoeken continu naar verbeterde en innovatieve behandelingen.

PB Duinpanne zet zich in voor het goede doel
Afgelopen zomer was de jaarlijkse Vakantiezoektocht van PB Duinpanne voor het eerst betalend. Deelnemers betaalden € 1 in het kader van De Warmste Week. In totaal werd een mooie € 800 ingezameld voor de vzw Golfbreker. Dit wordt echter nog aangevuld met de opbrengst van ‘Te Nachte Gaan’ dat afgelopen maand plaatsvond. Programmaboekjes voor deze schemertocht kostten eveneens € 1, en de opbrengst van de warme dranken die toen geconsumeerd werden, wordt ook weggeschonken.

 

Steeds meer acties
Het initiatief van Studio Brussel mobiliseert heel Vlaanderen om een actie te ondernemen voor een zelfgekozen goed doel. Ook De Panne laat opnieuw een warm hart zien met talrijke particuliere acties en acties van verenigingen.

De zoete zonde

Wanneer? 28 november tot 23 december

Wat? Verkoop van kaas (Keiems Bloempje natuur en Keiems Bloempje met kruiden) en confituur van Hoeve Noordgasthuis in Adinkerke (aardbei en 4 vruchten)

Goede doel? Golfbreker vzw, die gezinnen die het wat moeilijker hebben ondersteunt en samen helpt zoeken naar oplossingen

Wash for Life

Wanneer? 30 november - 13.00u-16.30u

Waar? Esdoornlaan 1

Wat? Een team staat paraat om je auto te wassen

Goede doel? Dierenasiel Ganzeweide die opvang biedt voor zowel verloren gelopen dieren als huisdieren afgestaan door hun baasjes

Pols for Life

Wanneer? Vanaf 1 december

Wat? De Burgemeester en Co. verkopen polsbandjes. Ze gaan daarvoor de boer op, op straat, op kantoor, op vergadering, op de kerstmarkt of op café. Door een polsbandje te kopen sta je even stil bij de échte bezorgdheden in 't leven en plaats je je eigen 'pieker- en wakkerligdingen' even in perspectief.

Prijs? € 2,50

Goede doel? Villa Rozerood, een respijthuis en zorghotel voor gezinnen met ernstig zieke of zorgbehoevende kinderen

Drinkgeld for Life

Wanneer? 1 tot 14 december

Wat? Wijnbar Bodega verzamelt al het drinkgeld en verdubbelt dit voor het goede doel.

Goede doel? Vlaamse Vereniging Autisme

Workshop ‘Reloved and upcycling’

Wanneer? 5 december om 14.00u-17.00u of 19.00u-22.00u

Waar? PB Duinpanne, Olmendreef 2

Wat? Met quotes en kleine tekstjes kleed je de kersttafel en de kerstweek aan. Een stukje afgedankt servies of een restje hout geef je een tweede leven, een echt wow-effect met verrassende, sfeervolle creaties.

Prijs? € 5 | Vooraf inschrijven is vereist

Goede doel? vzw Golfbreker, een Organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg gesitueerd binnen de Integrale Jeugdhulp

Meer info? PB Duinpanne, martine.haeyaert@vlaanderen.be

An evening with vinyllacream and tapaz

Wanneer? 7 december van 18.30u-03.00u

Waar? jeugdhuis, De Boare, Koningsplein 1

Wat? dansavond met de dj’s Vinyllacream en ondertussen lekkere streekproducten als tussendoortjes.

Goede doel? vzw Kompani, een erkende Organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg

Warmste Camino

Wanneer? 14 december om 09.00u

Wat? Wandeling van het treinstation in Adinkerke naar Nieuwpoort

Prijs? € 5/dag

Goede doel? Kinderkankerfonds

Meer info? www.buencamino.be

Ik draag jouw steentje

Wanneer? 14 december om 09.00u

Wat? Tijdens de Warmste Camino draagt iemand een uniek steentje mee in de rugzak. Het steentje met een natuurlijke doorboring en voorzien van een mooi touwtje zodat het kan opgehangen worden, is na afloop een blijvende herinnering van je steun.

Prijs? € 10

Goede doel? Eindelijk, Projecten NAH ten behoeve van personen met een niet aangeboren hersenletsel

Immac zingt

Wanneer? 18 december om 17.45u

Waar? Markt

Wat? De leerlingen van basisschool Immaculata treden op tijdens de kerstmarkt. Ze worden begeleid door livemuziek en vragen het publiek om uit volle borst mee te zingen.

Goede doel? Kom op Tegen Kanker, want een collega van het schoolteam vecht momenteel tegen kanker.

Brein Storm

Wanneer? 18 t.e.m. 24 december

Wat? Verkoop van stickertattoos, en mensen aanzetten om een selfie plaatsen op Facebookpagina van Brein Storm.

Goede doel? UZA Foundation, een nieuw fonds voor onderzoek naar chronische pijn bij jongeren en adolescenten door prof. Guy Hans (UZ Antwerpen)

Optreden Bart Buls en ribbetjes à volonté

Wanneer? 19 december

Waar? Aan Zee, Markt 6

Goede doel? UZA Foundation, een nieuw fonds voor onderzoek naar chronische pijn bij jongeren en adolescenten door prof. Guy Hans (UZ Antwerpen)

Meer info? 058-41 46 40

 

Meer info?
www.dewarmsteweek.be

29 november