Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Panne inspireert, kruip in je pen

Inspireert De Panne jou ook om poëzie te schrijven? Bezorg ons dan zeker je gedicht(en), en wie weet zie je binnenkort je schrijfsel in het straatbeeld hangen.

Dat De Panne een mooie gemeente is, weten we al langer dan vandaag. De zee, het mooie uitgestrekte strand, de speelse duinen … Het is daar dat we graag vertoeven en tot rust
komen. Meer zelfs, het werkt voor sommigen inspirerend. Zo stuurde Franck Kloeck, die geregeld in De Panne verblijft, ons een tijdje geleden een gedicht. Hij liet zich inspireren
door De Drie Wijsneuzen, de beelden van Jos De Gruyter en Harald Thys die op het strand geplaatst werden voor de zesde editie van Beaufort en nu een permanente plaats
veroverd hebben in onze gemeente.

POËZIEROUTE
Omdat we het een goed initiatief vinden, willen we het gedicht graag
met jullie delen. Meer nog, we willen ook een oproep doen. Naar aanleiding
van de Gedichtendag 2020 op donderdag 30 januari, organiseert de dienst Cultuur een poëzieroute in de straten van De Panne.

OPROEP
Ben jij een dichter? Heb je al één of meerdere gedichten geschreven over De Panne? Het mag grappig of ontroerend zijn. Het kan gaan over de natuur en de rust die je kan putten uit de zee of net over de drukte die in de straten heerst wanneer het zomert. Bezorg je gedicht(en) dan zeker vóór 6 januari aan de dienst Cultuur (Zeelaan 21, Frauke.dehennin@depanne.be).
Uit alle inzendingen worden door een jury de 20 mooiste gedichten gekozen. Vanaf eind januari krijgen deze gedichten een plaats op één van de etalages van de deelnemende handelaars in De Panne.

WIST JE DAT GEDICHTENDAG …
- niet alleen plaats vindt in België, maar ook in Nederland? Langs beide landsgrenzen bundelen
verschillende partners de krachten om samen poëzie te promoten, waaronder Poëziecentrum, Boek.be, Iedereen Leest en het Letterenfonds.
- elk jaar de start vormt van de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland? Alle info op
www.poezieweek.com.
- ook ‘het feest van de poëzie’ genoemd wordt?

10 december