Gemeente De Panne

Eindejaarsacties De Panne proper

Om 2019 in De Panne proper af te sluiten, staan er in de week van 16 tot 22 december opnieuw enkele handhavingsacties op het programma.

De handhavingsweek, van 30 september tot 6 oktober, was een groot succes. Telkens opnieuw slagen de gemeenschapswachten erin om de bevolking meer en meer te sensibiliseren om samen te werken aan een Proper De Panne. Bijgevolg zijn er doorheen het jaar gelijkaardige initiatieven gepland. Om 2019 in De Panne proper af te sluiten, staan er opnieuw acties op
het programma in de week van 16 tot 22 december.

Actie

De afgelopen maanden kreeg het bestuur van bezorgde burgers een aantal klachten over het niet opruimen van hondenpoep, loslopende honden en openbare vuilnisbakken die verdacht snel vol geraken. Daarom zullen de gemeenschapswachten tijdens de kerstperiode op willekeurige momenten prikacties organiseren op de hotspots die de burgers doorgegeven hebben. Tijdens de periode van de kerstmarkt, houden de gemeenschapswachten ook opnieuw een peukenactie, met een leuke gadget als beloning voor rokers die hun peuk niet op de grond gooien.

Persoonlijk contact

De gemeenschapswachten hebben tot doel de veiligheid en leefbaarheid in De Panne te verhogen. Dit doen ze niet enkel door repressief te werken, maar ook door de burgers te sensibiliseren en te informeren. Bijgevolg zijn er ook twee ontmoetingsmomenten met
de gemeenschapswachten. Een eerste ontmoeting vindt plaats op maandag 16 december van 10.00u tot 11.30u op het recyclagepark. De gemeenschapswachten bieden je een kopje koffie aan. Intussen kan je bij hen terecht om eventuele bezorgdheden, opmerkingen of gevallen van overlast met hen te bespreken. Wie de diefstalpreventieadviseur wil ontmoeten, krijgt daartoe de kans op zaterdag 21 december op de infostand tijdens de wekelijkse markt in De Panne.
Tot dan?

15 december