Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Reinigingsdienst en recyclagepark in de bloemetjes gezet

Op maandag 18 november zette het gemeentebestuur de medewerkers van de reinigingsdienst en het recyclagepark in de bloemetjes n.a.v. de 'Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter'.

Ter gelegenheid van de 'Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter’ werden alle medewerkers van de reinigingsdienst en het recyclagepark uitgenodigd op het recyclagepark om een glaasje te drinken, en een doosje chocolade in ontvangst te nemen.

Wim Janssens, schepen van Technische Zaken en Afvalbeleid, bedankte de medewerkers voor hun tomeloze inzet om van De Panne de properste gemeente te maken.

“Dag in, dag uit doen deze mannen en vrouwen er alles aan om onze mooie gemeente netjes te houden. Met deze tips kan iedereen trouwens hen een handje helpen:

  • maak je restafvalzak niet te zwaar
  • je rolcontainer aanbieden met het handvat naar de straatkant
  • afvalzakken en -containers steeds zorgvuldig sluiten
  • alle afval mooi sorteren voor je naar het recyclagepark gaat
  • papier en karton netjes samenbinden zodat het niet kan wegwaaien

Ze zullen zeker dankbaar zijn!”

Hou Het Net

Afval hoort ook niet thuis op straat, er is immers altijd iemand die het moet opruimen. Respect zit in kleine dingen, en dat wordt met de actie ‘Hou Het Net’ op een ludieke manier in de verf gezet.

Dagelijks, bij hitte, regen of vrieskou, zijn ophalers op de baan om afval op te halen. En ook op de parkwachters kan iedereen altijd rekenen. Tijd dus voor een dikke dankjewel.

Met de ludieke actie ‘Hou Het Net’ wordt iedereen opgeroepen om een mooie strik rond de restafvalzak of -container te hangen en op die manier te tonen dat het werk van de afvalophalers geapprecieerd wordt. Kinderen mogen ook een tekening maken, en achter het raam hangen of meegeven met de mensen. Tijdens de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter, van 18 tot en met 24 november, kijken onze afvalophalers en recyclageparkwachters uit naar zo veel mogelijk tekeningen.

Sociale media

Maak een foto van je restafvalzak of -container mét lint, en post hem op sociale media met de hashtags #HouHetNet en #GemeenteDePanne. Zo deel je jouw respect voor de afvalophalers en recyclageparkwachters.

18 november